Asiguratii RCA implicati in accidente nu vor mai fi chemati la sediul...

Asiguratii RCA implicati in accidente nu vor mai fi chemati la sediul asiguratorului

0 211

Asiguratii RCA, implicati in accidente de autovehicule, nu vor mai fi chemati la sediul asiguratorului pentru a-si exprima in scris acordul pentru plata despagubirilor, se arata intr-un comunicat al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).


Directia Politiei Rutiere a Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) a dispus ca ofiterii si agentii de politie care intocmesc procesul verbal de constatare in caz de accidente sa mentioneze expres, la rubrica „Alte mentiuni”, formularea „Sunt de acord cu plata despagubirilor conform Legii 136/1995”, urmata de semnatura asiguratului de raspundere civila auto. Prin aceasta solutie se elimina inconvenientele procedurale aparute odata cu utilizarea, de la 1 decembrie 2006, a unui nou formular de proces verbal de constatare in caz de accidente rutiere.


Necesitatea acordului asiguratului RCA este o prevedere legala care se aplica inca din 1996, odata cu intrarea in vigoare a Legii nr.136/1995. Legislatia in vigoare specifica asigurarilor de raspundere civila auto posibilitatea ca, in cazul persoanelor fizice, acordul sa fie dat de sotia/sotul asiguratului. Mai mult, in caz de imposibilitate a ambilor soti (spitalizare, deces, etc.), acordul poate fi dat de oricare dintre copii, parinti, surori sau frati ai asiguratului.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.