Plecat de la echipa Colțea 1920 Brașov, brașoveanul Daniel Vereguț a ajuns...

Plecat de la echipa Colțea 1920 Brașov, brașoveanul Daniel Vereguț a ajuns căpitan în UEFA Youth League

0 328

Nu mai este nicio noutate că în ultimii ani, tot mai mulți tineri talentați formați la cluburile de copii și juniori din Brașov, aleg cluburi din alte zone sau județe, în drumul lor spre marea performanță. Să ajungi să joci la LIGA 2 și să fii căpitanul echipei tale în UEFA Youth League (echivalentul Champions League) la categoria U19) este deja o performanță cu care foarte puțini se vor putea mândri și de aceea ne-am gândit să o împărtășim cu toți iubitorii fotbalului brașovean, și nu numai. Este vorba de Daniel Vereguț (19.05.2003) care acum evoluează pentru FK Csikszereda, unde a ajuns de la CS Colțea 1920 Brașov. Dani a început fotbalul la Junior Soccer Sfântu Gheorghe, sub comanda lui Vali Suciu, cu care s-a reîntâlnit acum la seniorii echipei din Miercurea Ciuc, după care a ajuns la CS Colțea sub comanda lui Liviu Nicolae.

,,Mi-l amintesc ca pe un copil timid care promitea foarte mult, este un sentiment plăcut să trăiesc astfel de experiențe, să înceapă fotbalul cu mine și tot eu sa fiu cel care îl debutează la seniori. Daniel este un jucător care promite foarte mult, important este să rămână cu picioarele pe pământ, să fie serios în continuare și sunt sigur că poate să reușească. Din partea mea, are toată susținerea. “, a spusVali Suciu – primul și actualul antrenor al lui Daniel Vereguț.

,,Dani era un copil deosebit, foarte serios la antrenamente, în foarte scurt timp s-a impus ca lider în vestiar, un adevărat model pentru ceilalți. Nu a fost deloc surprinzător pentru mine când președintele mi-a spus că deja există interes de la cluburi mai mari pentru el, până la urmă asta e menirea noastră care activăm la copii și juniori, să-i pregătim pentru marea performanță. Consider că a ales bine mergând la Miercurea Ciuc și îl felicit pentru ce a reușit până acum acolo, sper să auzim doar lucruri frumoase despre el pe viitor.”, a declarat Liviu Nicolae – antrenor coordonator CS Colțea 1920 Brașov și antrenorul lui, în perioada petrecută la CS Colțea Brașov.

După ce și-a condus echipa U19 din postura de căpitan spre titlul național în 2021, pentru DANI a urma debutul în Liga 2, produs chiar în noul Ghencea, pe 4 august în meciul pierdut de Miercurea Ciuc, 0-1 cu CSA Steaua. Cel mai important moment de până acum pentru tânărul fundaș, s-a petrecut pe 29 septembrie când a fost căpitanul lui FK Csikszereda la debutul clubului în UEFA Youth League, împotriva campioanei Franței, SCO Angers:

,,Au fost mici emoții cum ar fi fost normal, o experiență incredibilă, mai ales că am picat cu campioana Franței. Îmi aduc aminte cu plăcere de perioada petrecută la Celta-Colțea, acolo m-am dezvoltat ca jucător. Am cunoscut mulți oameni profesioniști de la care am avut multe de învățat, mai ales de la antrenorul LIVIU NICOLAE. Mai țin legătura cu foștii colegi, am fost o generație bună zic eu, păcat că a trebuit să plecăm din Brașov. Am jucat la Brașov pe Tineretului împotriva SR(n.r. 08.09.2021 SR Municipal Brașov – FK Csikszereda în Cupa României) și a fost destul de ciudat.”a precizat Daniel Vereguț.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.