Tariceanu, despre Justitie in Parlament

Tariceanu, despre Justitie in Parlament

0 236

Miercuri, la ora 12,00, premierul Calin Popescu Tariceanu se va prezenta in plenul Senatului, pentru a prezenta o informare cu privire la stadiul reformei in justitie.


In ceea ce priveste continutul informarii premierului, presedintele Camerei Superioare a Parlamentului, Nicolae Vacaroium a sustinut ca Tariceanu va solicita adoptarea Legii ANI pana la sfarsitul lunii martie. „Presupun ca premierul, in informarea pe care o va prezenta, va face referire la ceea ce am solicitat noi prin motiunea simpla anti-Macovei, dar se va axa si pe problemele de adoptare legislativa: in primul rand este vorba de ANI, care are ca termen stabilit de adoptare finalul lunii martie, apoi va face referire la Codul penal si Statutul magistratilor”, a adaugat presedintele Senatului.


Intrebat daca ar fi fost oportuna venirea ministrului Justitiei, Monica Macovei, in Senat, Vacaroiu a afirmat ca senatorii i-au retras sprijinul politic acesteia. „Din punctul meu de vedere, nu cred ca este bine ca doamna Macovei sa vina in Senat, dupa ce senatorii i-au retras sprijinul politic”, a mai spus Nicolae Vacaroiu.


Premierul Tariceanu a trimis, marti, presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu, doua solicitari, una de a sustine, sapamana aceasta, in plenul Senatului, o declaratie pe tema reformelor in Justitie, iar cealalta pentru a prezenta, in plenul Camerelor reunite, un raport despre Consiliul European de Primavara si despre pozitiile adoptate in Romania pe temele acestui Consiliu.


Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a declarat ca sedinta comuna a Camerelor in care premierul sa prezinte acest raport va avea loc probabil miercurea viitoare.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.