Ce vrea Vaticanul?

Ce vrea Vaticanul?

1 168

Dezastrele naturale impun schimbarea ordinii economice! Cine are interes să agite cazanul? Să nu uităm, că așa numita „urgență climatică” a fost cerută insistent de către papa Francisc în enciclica verde „Laudato Si” lansată oficial de Vatican în anul 2015. Papa Francisc a cerut schimbări radicale în modul în care umanitatea se îngrijește de planetă, dar a criticat cu asprime întregul sistem al Capitalismului despre care spunea că ca conduce omenirea către o catastrofă ecologică. El a criticat în mod specific țările bogate pentru exploatarea resurselor celor săraci, precum și accesul la proprietatea asupra bunurilor și resurselor pentru satisfacerea (dar și unele declarații extrem de dubioase ale pontifului prin care a declarat că… Capitalismul liber de piață „a eșuat în pandemie”…).
Nu trebuie să existe nicio umbră de îndoială, accelerarea dezastrelor de orice fel servesc punerii în aplicare a acestor planuri. Papa este un adept periculos al „teologiei eliberării”(un concept anti-capitalist dezvoltat de iezuiți în America de Sud)… și care face parte dintr-o strategie pe termen lung al Bisericii Catolice de a impune propria viziune economică asupra lumii (enciclica „Rerum Novarum”, din anul.. : care prevede ample Reforme Sociale Economice Catolice care vor schimba Ordinea Economice Capitalistă .. pentru că o planetă sărăcită are nevoie de Caritate. Iar Caritatea aparține exclusiv Bisericii Catolice care s-a auto-numit „depozitară a milei.”

Aceste dezastre naturale sărăcesc, destabilizează actuala ordine economică și transformă Intreaga planetă într-o parohie de nuanță catolică.
Planeta (sau Casa Comună) va trebui îngrijită sub directivele „morale” ale papilor de la Vatican. Așadar, după sărăcirea planetei prin dezastre naturale vom fi totuși eliberați de sclavia Capitalismului și îngrijiți prin actul iubitor al Carității de către papi, pentru că și tu și eu suntem membri ai Casei Comune care îl are ca Cap și Sfânt Părinte pe papa de la Roma(actualmente Francisco l ).
Eu cred că prin pandemie a avut loc o resetare a economiei globale, ea a fost plănuită din timp și gândită de iezuiți prin conceptul „teologiei eliberării”(concept iezuit îmbrățișat și de papa Francisc).
Resetarea economică continuă prin pretextele legate de pandemie, schimbări climatice, săraci, refugiați etc. după cum agenții Vaticanului anunțau consecvent în ianuarie a.c. într-un articol „The Guardian”… Se vede clar cum Papa Francisc adună în jurul lui strategic o armată de economiști, … dar și magnați, bancheri și consilieri… pentru a începe acțiunea cu denumirea de cod „Robin Hood” (adică să iei de la unul și să dai la altul). Adică să fure de la mine și de la tine în numele „binelui comun”!
De menționat că, inclusiv o parte din Rotschild’s au aderat la planurile papei (vezi „Gardienii Capitalismului INCLUZIV” decembrie 2020).
Pentru început vor fi luate în colimatoriu țările dezvoltate și bogate care vor fi obligate („moral”) să cedeze din bogăția națională în favoarea altor țări, în favoarea refugiaților… sau după criteriile dictate de papi în Enciclice. ADIO CAPITALISM! 15 ian. 2021, „The Guardian”
„…Nou consilierul științific al papei a declarat că pandemia de coronavirus i-a obligat pe liderii mondiali să facă față „riscului existențial” al crizei climatice. Prof. Ottmar Edenhofer a spus că țările bogate au acum datoria morală de a compensa țările sărace care suferă deja impactul. Edenhofer, directorul institutului de cercetare climatică MCC din Berlin și al Institutului Potsdam pentru Cercetarea Impactului Climatic, a fost numit pentru a oferi consultanță științifică agenției Vaticanului, concentrându-se pe justiția pentru refugiați, săraci și apatrizi.
Numirea sa urmează declarației Papei Francisc din 2019 privind o situație de urgență climatică în care a spus că eșecul ar fi un „act brutal de nedreptate” față de generațiile sărace și viitoare. Edenhofer a declarat pentru The Guardian că speră că contribuția sa va contribui la stimularea acțiunii guvernelor.

„Extremele meteorologice declanșate de destabilizarea climatului nostru conduc deja mișcările de migrație la nivel mondial”, a spus el. „Seceta poate provoca conflicte fierbinți să explodeze violent, iar eșecurile culturilor pot crește prețurile la alimente. Din păcate, dacă planeta continuă să se încălzească, migrația și conflictele vor crește probabil. „Problema climatică este, de asemenea, o problemă de justiție.
Prin urmare, este atât o mare onoare, cât și o mare responsabilitate să oferim sfaturi științifice Sfântului Scaun cu privire la aceste chestiuni importante. Întrebat cum ar putea fi convinși negatorii climatului precum Donald Trump și brazilianul Jair Bolsonaro să se schimbe, Edenhofer a spus: „Cred că este imposibil să-l convingi pe Donald Trump. Dar alți lideri precum Joe Biden, precum și liderii din China sunt convinși. China este pe deplin conștientă că va suferi din cauza impactului schimbărilor climatice asupra alimentării cu apă, ceea ce va cauza probleme uriașe. Edenhofer a spus că mesajul dur al papei cu privire la criză este important nu numai pentru romano-catolici, ci și pentru creștinii evanghelici”. Nu putem subestima că papa vorbește practic pentru 1,3 miliarde de oameni.
Aș argumenta chiar că mesajul pe care papa îl transmite lumii este important și pentru creștinii evanghelici, care au o problemă imensă până acum în recunoașterea schimbărilor climatice ca fiind o problemă importantă. Pentru că majoritatea dintre ei văd acest lucru ca pe un fel de agendă de stânga din Europa de Vest. Papa ne arată foarte clar că acest lucru nu este o problemă partizană, dar este un lucru important pentru întreaga lume.
„Sunt foarte fericit că papa și Biserica Catolică, ca actor global, și-au asumat responsabilitatea de a se preocupa de această problemă. Biserica catolică reprezintă un popor conservator social și este important ca biserica să poată vorbi cu acești oameni. ”
Economistul, care a ocupat funcția de co-președinte al grupului de lucru al Grupului interguvernamental ONU privind schimbările climatice pentru atenuare din 2008 până în 2015, a lucrat și cu cardinalul Peter Turkson din Ghana, omul din spatele chemării radicale la acțiune privind schimbările climatice.
Rolul său, a spus el, a fost de a actualiza Vaticanul cu privire la impactul științific al acestor schimbări asupra dezvoltării umane. „Justiția și pacea pentru migrație au fost întotdeauna o problemă a bisericii catolice. Dar acum, îngrijirea bunurilor comune globale, inclusiv legile biodiversității, schimbările climatice, degradarea terenurilor, fac parte integrantă din dezvoltarea umană și văd acest lucru ca un pas foarte, foarte important. ” https://www.theguardian.com/global-development/2021/jan/15/popes-adviser-says-covid-has-highlighted-existential-climate-risk

● ● ●

Vaticanul a lansat oficial enciclica Papei despre schimbările climatice, Laudato Si.
În mesaj, nu numai că a cerut schimbări radicale în modul în care umanitatea se îngrijește de planetă, dar a criticat cu asprime întregul sistem al capitalismului despre care spune că conduce omenirea către o catastrofă ecologică.
Papa a criticat în mod specific țările bogate pentru exploatarea resurselor celor săraci. Accesul la proprietatea asupra bunurilor și resurselor pentru satisfacerea nevoilor vitale… https://www.thedailybeast.com/is-pope-francis-a-commie-a-liberation-theology-hero-returns-to-rome
M. Croitor

COMENTARII

  1. Autorul este un IMBECIL care a uitat ca toate tarile bogate din Europa au colononizat toate popoarele planetei prin uciderea bastinasilor ca sa le JEFUIASCA toate bogatiile.
    HOASCA din Anglia si acum stapineste paminturile din Australia si Canada pentru ca toate bogatiile subterane apartin Babei.
    Asta inseamna ca daca propritarul unei case a descoperit PETROL sau alte bogatii in gradina lui trebuie sa le cedeze REGINEI Angliei care a ucis zeci de milioane de bastinasi ca sa le jefuiasca bogatiile.
    Nimeni nu-i acuza de CRIME IMPOTRIVA UMANITATII pe acesti UCIGASI pentru ca bastinasii
    care locuiau in tarile colonizate nu au fost considerati OAMENI deci nu apartineau UMANITATII de astazi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.