Ludovic Orban la ieșirea din PNL, pe urmele lui Dragnea

Ludovic Orban la ieșirea din PNL, pe urmele lui Dragnea

0 179

Ridicolul in care se scufundă Orban in fiecare zi ce trece lăsată de la Dumnezeu este neatins in istoria Partidului Național Liberal. A ajuns până la stadiul in care se gudură pe lângă Curtea Constituțională invocându-i deciziile deși in urmă cu un an le critica. Era vorba de cerința sa de a se vota moțiunea de cenzură inainte de decizia Curții Constituționale, in timp ce anul trecut, când era prim-ministru susținea exact invers.
Atunci făcea orice pentru a amâna moțiunile de cenzură ale PSD și spumega demagogic la adresa Curții Constituționale când această instituție ii bloca ordonanțele și legile neconstituționale, reclamate de Renate Weber. In special cele prin care ne restrângea in mod ticălos libertățile constituționale, fără a publica măcar in Monitorul Oficial. Zilele acestea s-a intrecut pe sine in emiterea unor minciuni și a unor enormități ce ar face-o să roșască și pe Ana Pauker.
De regulă, așa cum spunea generalul McArthur despre F.D.Roosevelt(fără a face nicio paralelă intre marele președinte american și pigmeul președinte al PNL), și despre Orban se poate spune că ,,Este un om care nu ar fi spus niciodată adevărul, dacă era suficientă o minciună,,

Disperat, Orban cheamă Justiția să-i apere scaunul de șef al liberalilor
Bunăoară l-a pus pe un trepăduș orbanist de la Sectorul1 București să conteste in instanță candidatura lui Cițu, pentru că acesta n-ar avea vechimea necesară de a candida la șefia partidului. Aceasta deși Cițu a obținut derogarea de la vechimea necesară in două ședințe ale Biroului Politic. Ceea ce emană Orban in aceste zile este nu indemnuri de unitate pentru liberali ci mirosul acru și ințepător al fricii compulsive de pierdere a statutului de jupân al liberalilor și al guvernării.
Mai rămâne să facă și ultimul pas al degradării politice și umane și, aidoma lui Dragnea, să dea in judecată propriul partid și să ceară dizolvarea acestuia in instanță.
Trădarea nedisimulată a propriului partid in favoarea USR-Plus, o entitate politică pe cât de toxică pe atât de antinațională, care are ca unic scop prăbușirea economică a țării in favoarea unor transnaționale, ale căror practici ilegale au fost deja respinse in alte țări europene, este moștenirea sa politică de căpătâi. Ne referim in special cele furnizoare de gaze natural și curent electric, pentru al căror profit vor ingheța românii la iarnă.

Orban a făcut orice altceva decât să fie un președinte de partid, cel puțin decent
Orban avea o singură șansă de a se menține la vârful partidului și in cel al Camerei Deputaților, chiar dacă ar fi pierdut bătălia cu Cițu.
Să facă ceea ce orice lider de partid normal și cu scaun la cap ar fi făcut: să-și pună interesele personale după cele ale formațiunii politice care l-a propulsat, să nu facă alianțe personale cu partide vrăjmașe și antinaționale pentru a-și conserva poziția de șef in propriul partid, să-și apere premierul chiar dacă aceasta ar conduce la infrângerea sa in competiția pentru președinție din 25 septembrie.
Să răspundă chiar el atacurilor la care este supus premierul din partea așa-zișilor aliați de la guvernare.
Să cheme la unitatea partidului, intr-un cuvând, să fie președinte și nu o creatură dezgustătoare cu o macaroană fiartă in loc de coloană vertebrală.
Să câștige astfel respectful tuturor liberalilor, dacă nu și votul lor. Așa, va pierde sigur șefia partidului pe mâna lui, va fi zburat și din funcția de președinte al Camerei și i se va dezgropa și implicarea sa dubioasă și evidentă in afacerea Unifarm, cea cu măștile neconforme și cvadriple ca preț.

Ludovic Orban reprezintă cu siguranță cel mai jos nivel la care a ajuns PNL
Va reprezenta o pagină jenantă din istoria Partidului Național Liberal. Un destin potrivit pentru un rebut al politicii românești izvorât dintr-o pepinieră familială securistă, ce urmează a fi deversat in tomberonul de gunoi al istoriei României. Una din radiografiile cu mare acuratețe, care i s-au administrat zilele acestea lui Orban, este cea a lui Sorin Grindeanu:,,Ludovic, Ludovic, ce-ți mai place sā te rāzgândești!!?!
Ești definitia demagogului si ipocriziei în politicā! Ai promovat si sustinut oameni incompetenti, necinstiti si leneși în ministere si primārii, iar acum sufera o țară întreagā!!,, Se referă desigur la cele 16.000 de loaze liberale care au fost inșurubate de Orban in domeniul bugetar, local și central, pe vremea când era premier, in vreme ce, in Opoziție fiind, vitupera impotriva PSD pentru angajările pe bandă rulantă din același sector bugetar.
In sfârșit, Orban este un om leneș, care nu a muncit in viața lui in mod real in sectorul privat al economiei, un produs al securismului post-revoluționar, o nulitate imbuibată și arogantă a tranziției, un om de care…ne putem lipsi.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.