La alegere: guvern restructurat sau motiune de cenzura

La alegere: guvern restructurat sau motiune de cenzura

0 221

Premierul Calin Popescu Tariceanu primeste un nou ultimatum din partea Opozitiei, dupa cel al conservatorilor. Vicepresedintele PSD Mihai Tanasescu a declarat ca primul-ministru „trebuie sa vina in fata Parlamentului cu o noua formula, restructurata, a Guvernului”. „Daca Popescu-Tariceanu nu va veni saptamana viitoare cu un Guvern restructurat care sa poata sa aiba o confirmare sau o infirmare a Parlamentului, atunci PSD va depune o motiune de cenzura pentru ca acest Guvern sa cada”, a spus fostul ministru de Finante.


De asemenea, Tanasescu a precizat ca PSD isi va continua actiunea de suspendare a presedintelui Basescu, sustinand ca in ultimele zile declaratiile acestuia vin tot mai mult in contradictie cu legile si Constitutia Romaniei.


?


Intre timp, „Guvernul din umbra” al PSD si-a inceput activitatea, prin sedinta Departamentului de Sanatate – prima dupa Congresul partidului de la 10 decembrie 2006. La finalul sedintei, social-democratii au anuntat ca PSD are in vedere un program constituit din doua etape in ceea ce priveste sistemul sanitar. Prima etapa se preconizeaza a se derula pe o perioada mai scurta si urmareste cresterea demnitatii cadrelor medicale si angajatilor din sistemul de sanatate, printr-o finantare corespunzatoare, respectiv printr-un acces la sistemul de sanatate a 49 la suta din populatie, cu accent pe cea din mediul rural.


A doua etapa urmareste monitorizarea activitatii ministrului de resort si imbunatatirea in plan legislativ a managementului din sistem. Social-democratii nu s-au decis daca vor depune sau nu o motiune simpla la adresa ministrului Sanatatii. Vicepresedintele PSD, Rodica Nassar, a reamintit ca, in sesiunea legislativa trecuta, PSD a mai depus o motiune simpla de la care au lipsit doar cateva semnaturi.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.