Inca o bratara dacica descoperita in SUA

Inca o bratara dacica descoperita in SUA

0 222

O a sasea bratara dacica din aur a fost descoperita de autoritatile romane pe teritoriul SUA, au anuntat vineri, la Deva, in cadrul procesului cautatorilor de comori dacice din Muntii Orastiei, procurorii care se ocupa de caz, citati de Rompres.


Bratara are 682 de grame, are 22 de carate, iar in compozitia ei se afla, in proportie de 93%, aur. Este alcatuita din cinci spirale, cu un diametru de 11,8 centimetri.


Procurorii au precizat ca se fac demersuri pentru aducerea bratarii in tara si prezentarea acesteia in procesul care continua cu audierea a inca sase martori.


Desi procurorii au solicitat rearestarea celor 5 inculpati, acestia vor fi cercetati in stare de libertate, intrucat cererea de arestare preventiva a fost respinsa.


Dupa cum se stie, celelalte cinci bratari au fost recuperate de statul roman in luna ianuarie. Patru dintre ele au apartinut unui colectionar american, iar una s-a aflat in posesia unui cetatean german din Munchen, cercetat pentru trafic ilegal cu bunuri culturale.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.