Ce inseamna comunismul pentru mine??

Ce inseamna comunismul pentru mine??

0 236

Ministerul Educatiei si Cercetarii, in parteneriat cu Institutul pentru investigarea Crimelor Comunismului in Romania (IICR), organizeaza in perioada 1 martie-1 iunie 2007, concursul de eseuri si arta grafica cu tema ?Ce inseamna comunismul pentru mine??


?


Scopul proiectului


Scopul proiectului este de a creste interesul copiilor si tinerilor pentru istoria recenta a Romaniei si a-i determina sa reflecteze asupra naturii totalitare si represive a regimului comunist din Romania. Stimuland cercetarea personala si creativitatea, proiectul isi propune sa dezvolte reflectia personala a copiilor si tinerilor asupra unei perioade istorice care marcheaza inca evolutia si dezvoltarea societatii romanesti.


Concursul se adreseaza tuturor elevilor inscrisi in clasele V-XII in unitatile de invatamant din Romania din reteaua Ministerului Educatiei si Cercetarii si are doua sectiuni: Eseuri si Arta Grafica.


?


Conditii de participare


Pentru a participa la una din cele doua sectiuni, elevii trebuie sa trimita pana pe data de 1 mai 2007 un eseu sau un desen cu tema ?Ce inseamna comunismul pentru mine??


Concursul este structurat pe urmatoarele categorii: pentru sectiunea de eseuri, evaluarea se va face separat pentru clasele V-VIII si clasele IX-XII, iar pentru concursul de desene, jurizarea se va realiza diferentiat pentru clasele IX-XII de la liceele de arta si V-XII de la celelalte unitati de invatamant.


Textul eseului trebuie sa aiba o dimensiune cuprinsa intre 3 si maxim 5 pagini, scrise la calculator, cu font Times New Roman, dimensiunea caracterului 12, cu spatiere intre randuri de 1,5 si va avea un titlu ales de participant. Sub titlu, se vor preciza numele semnatarului, varsta, scoala de provenienta si clasa in care este inscris, precum si adresa scolii si adresa personala a semnatarului.


Pentru sectiunea arta grafica, participantii vor realiza desene (acuarela, creion etc.), colaje, afise, sau grafica pe calculator. Plansa trebuie sa aiba o dimensiune de minim A4, sau, in cazul celor realizate pe calculator, sa aiba o rezolutie minima de 240 DPI.? Pe spatele plansei se vor preciza numele semnatarului, varsta, scoala de provenienta si clasa in care este inscris, precum si adresa scolii si adresa personala a semnatarului. Pentru variantele elctronice, toate aceste date vor fi precizate in email-ul care insoteste lucrarile. Participantii din liceele de arta vor indica si acest aspect.


Eseurile si desenele pot fi trimise, fie in varianta tiparita, prin posta, cu confirmare de primire, la sediul IICCR (Strada Matei Voievod Nr. 18, Sector 2, Bucuresti), fie in varianta electronica la urmatoarele adrese de e-mail: concurseseu@iiccr.ro (pentru eseuri) si concursgrafica@iiccr.ro (pentru creatiile grafice). Emitentului i se va confirma automat primirea e-mailului sau.


?


Premii


Premiile pentru fiecare sectiune si fiecare categorie sunt: Premiul I consta intr-un Computer, Premiul II ?– un aparat foto digital, Premiul III un ?MP3 Player. La toate acestea se adauga si trei mentiuni constand intr-o Enciclopedie de istorie universala. Toti elevii vor primi prin posta diplome de participare la proiect.


Eseurile castigatoare vor fi publicate de IICR intr-un volum, care va fi distribuit unitatilor de invatamant din circuitul Ministerului Educatiei si Cercetarii, iar plansele castigatoare vor fi afisate de IICCR intr-o mini-expozitie.


Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.