Sibiul va creste numarul turistilor straini

Sibiul va creste numarul turistilor straini

0 242

Intre 7 si 11 martie, Romania participa la targul de turism de la Berlin, cu 38 de firme, tour operatori, hotelieri si asociatii de turism. Printre elementele promovate de Romania la targ se numara orasul Sibiu, Delta Dunarii, litoralul, turismul cultural pentru zona din Bucovina si turismul balnear.


In ceea ce priveste actiunile de promovare a Romaniei ca destinatie turistica, Autoritatea Nationala pentru Turism a inceput deja sa discute cu tour operatorii straini pe tema promovarii turismului romanesc in paginile cataloagelor lor. Cat despre preturile prea mari practicate in Romania, presedintele ANT, Monica Barbuletiu, a precizat ca in unele cazuri operatorii ar putea reduce tarifele.


ANT are pentru acest an un buget de promovare de circa 23,5 milioane de lei, pentru piata interna, externa, pentru tiparirea de brosuri, pentru participarea la targuri sau cofinantari. Pentru participarea la targul de la Berlin, ANT a cheltuit 270.000 de euro pentru chiria si constructia standului de peste 600 de metri patrati. Cu ocazia targului, Romania va lansa ghidul Sibiu, editat de House of Guides. La targ participa peste 10.800 de firme de profil din 180 de state, fiind cea mai mare manifestare de acest gen din lume. Anul trecut peste 162.000 de vizitatori si peste 8.000 de jurnalisti au participat la eveniment.


?


Cu aceasta ocazie, ANT a estimat ca numarul turistilor straini care vor vizita Romania in acest an ar putea creste cu 15-20% fata de nivelul de 1,4-1,6 milioane persoane din 2005, principala destinatie fiind orasul Sibiu, declarat capitala culturala europeana in 2007. Din numarul total de turisti straini care vor veni in Romania in 2007, circa 400.000 vor fi germani. Anul trecut, numarul turistilor germani care au vizitat Romania a fost de circa 340.000 de persoane, in usoara scadere fata de anul 2005. Reprezentantii ANT au precizat ca scaderea s-a datorat in principal Campionatului Mondial de Fotbal care „a tinut turistii in Germania”.


In anul 2006, potrivit datelor ANT, numarul turistilor straini care au vizitat Romania a fost de 1,4 milioane de persoane.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.