Optimism in domeniul gazelor naturale

Optimism in domeniul gazelor naturale

0 238

Daca avem noroc, pana la sfarsitul anului vom fi scutiti de noi scumpiri ale pretului la gazele naturale. „Am convenit cu Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale (ANRGN) ca in acest an sa avem o crestere zero la gaze, iar in termeni reali chiar o scadere a preturilor”, a declarat Varujan Vosganian, ministrul Economiei si Comertului.


El a mentionat ca, in eventualitatea in care va exista totusi o crestere a preturilor, avansul va fi de cel mult 2%. „In termeni reali, pretul la gaze la consumatorii finali ar putea sa scada, pentru ca pretul la import va scadea usor in 2007, ceea ce s-a si vazut deja la 1 ianuarie, si daca se va intari moneda nationala”, a spus Vosganian.


Directorul general al ANRGN, Gabriel Sirbu, a declarat, luni, ca preturile la gaze pentru populatie vor ramane neschimbate, cel mai probabil, la 1 aprilie, intrucat preturile de import sunt in scadere.


La 20 februarie, Vosganian a anuntat ca majorarile de preturi la gaze si energia electrica ar putea fi mai reduse fata de prognoza initiala, in limita ratei inflatiei. „Am avut discutii cu Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei si cu Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale si cu mine insumi si am ajuns la concluzia ca anul acesta s-ar putea sa nu avem aproape deloc o crestere a pretului la gazele naturale la consumatorul final, sau daca avem sa nu depaseasca rata inflatiei, iar la energia electrica cresterile sa fie destul de mici” a spus Vosganian la acea data.


Anterior, ministrul indicase ca avansul preturilor gazelor naturale la consumatorul final ar putea ajunge pana la 8% in acest an, dar ar putea fi limitat la 5-6%, aproape de nivelul prognozat al inflatiei de 3-5%.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.