5 milioane de euro pentru canalizarea Branului

5 milioane de euro pentru canalizarea Branului

0 240

Primaria Bran a infiintat o firma specializata in eliminarea deseurilor si a apelor uzate si va derula proiecte de ecologizare in valoare de cinci milioane euro, din fonduri guvernamentale si comunitare, sistemul de canalizare fiind o conditie pentru pastrarea atestatului de statiune turistica.


„Autoritatile ne-au asigurat ca vom primi fonduri in valoare totala de cinci milioane de euro pentru ecologizarea sistemului de canalizare a orasului, operatiune care prevede construirea a trei microstatii de epurare a apelor uzate si a unui colector”, a declarat primarul localitatii Bran, Gheorghe Hermeneanu. O prima transa de doua milioane euro din suma totala va fi eliberata in acest an de catre Administratia Fondului pentru Mediu, astfel incat lucrarile de constructie sa inceapa in septembrie 2007.


Criteriile europene stabilite in domeniul turismului, pe care Romania trebuie sa le respecte incepand cu momentul aderarii la UE, obliga statiunile turistice sa dispuna, printre altele, de un sistem eficient de canalizare.


Conducerea Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism a declarat ca mari statiuni turistice, ca Poiana Brasov, Predeal si Bran, risca sa ramana fara autorizatie deoarece nu indeplinesc o parte dintre normele europene, precum buna functionare a sistemului de canalizare.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.