CE SUNT ENZIMELE si de ce lipsa lor ne imbolnaveste ?

CE SUNT ENZIMELE si de ce lipsa lor ne imbolnaveste ?

0 227

Aceste substante au un rol foarte bine determinant, fiecare actionand asupra unui anumit component din alimente, neputandu-se inlocui una pe cealalta. Prin urmare, o cantitatea insuficienta, sau absenta unei singure enzime poate determina imbolnavirea. Enzimele al caror nume se termina cu „aza” au fost denumite pornind de la substanta din alimente asupra careia actioneaza.


Complexitatea enzimelor este foarte mare, si inca nu se cunoaste intregul mecanism de functionare a lor. Cine va cunoaste acest lucru la perfectie va putea sa aduca vindecarea in orice boala. Nu mineralele si vitaminele sunt cele mai importante (cu toate ca au un rol major), ci enzimele. Deci, inca o data: atunci cand se va cunoaste rolul fiecarei enzime in parte, se va putea trata orice boala, indiferent de gravitatea ei.


Enzimele se gasesc in special in alimentele negatite, neprelucrate precum:



  • germenii de grau,
  • laptele de vaca crud (tolerat numai de cei cu ficatul sanatos),
  • galbenusul de ou de gaina (crud sau preparat moale)
  • mierea de albine
  • sucurile de legume si fructe: sucul si salata de orz verde, legumele si zarzavaturile tinere, afinele, caisele, ceapa, ciresele si visinele, coacazele negre, morcovii, prazul, prunele, rosiile, salata verde, sfecla rosie, semintele de soia, spanacul, usturoiul, taratele de grau, mierea, lucerna (care contine un numar de 8 enzime esentiale), ouale, carnea si pestele.

Ingraserea se produce datorita lipsei de enzime si mai ales a Lipazei. Deoarece mancarea gatita distruge in totalitate enzimele, numai un procent foarte mic din mancare este asimilat in organism. Daca slabiti un kilogram sau va ingrasati cu un kilogram, este datorita enzimelor. Mancarea neasimilata duce la cresterea numarului de radicali liberi in sange (atomi cu electroni liberi care inconjoara celulele si cauzeaza imbatranirea. Enzimele ajuta oamenii subponderali sa aiba un metabolism echilibrat, in acest fel ei castigand in greutate. Enzimele lucreaza eficient ca un combustibil pentru organism. Ele ajuta corpul sa se vindece singur. Aceasta este valabila pentru orice problema de sanatate. Efectele miraculoase devin vizibile la bolile foarte grave dupa mai mult timp. Si oamenii care sunt subponderali sau supraponderali sufera de o deficienta enzimatica. Enzimele din corp pot acum sa sparga moleculele de grasime in plus, proteinele si arterele blocate, si acest lucru are un rezultat remarcabil asupra greutatii corporale a celor supraponderali


Pe de alta parte, specialistii afirma ca acum avem la indemana o multime de solutii care ne ajuta sa traim mai mult: proteinele, coenzima Q 10, dar si alte tipuri de enzime sunt doar cateva dintre ele. Pentru ca puterea acestor enzime scade odata cu varsta, organismul are nevoie de suplimente. Potrivit specialistilor, unul dintre cei mai mari adversari ai imbatranirii este enzima superoxid dismutaza, care lupta impotriva excesului de radicali liberi (responsabili de aparitia calciului). Odata cu varsta insa, aceasta enzima este produsa in cantitate tot mai mica, iar in lipsa unor minerale esentiale, precum zincul, seleniul, fierul si cuprul, poate deveni inactiva (nu mai are niciun rol pentru organism).


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.