AVAS solicita convocarea imediata a AGA de la Tractorul

AVAS solicita convocarea imediata a AGA de la Tractorul

0 239

Pentru ca Adunarea Generala a Actionarilor de la Tractorul, care s-a desfasurat in 23 februarie, a fost anulata, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului ia masuri pentru ca societatea brasoveana sa iasa din situatia incerta in care se afla, mai ales ca administratorul unic numit atunci, Laurentiu Antone, a renuntat la functie.


Marti, trei avocati de la AVAS au depus la Tribunalul Brasov cererea pentru convocarea imediata a AGA de la Tractorul, a declarat Titu Serban, fostul directorul general al societatii.


De asemenea, in cererea adresata instantei, AVAS va solicita ca AGA sa fie convocata in cel mai scurt termen posibil, pe care il va stabili instanta de judecata cel mai probabil pentru ziua de joi, sustine purtatorul de cuvant al AVAS, Adriana Tran.


Potrivit lui Titu Serban, in prima sedinta AGA, AVAS va propune numirea in functia de administrator unic a lui Gheorghe Pasca, director adjunct al Directiei Valorificare Participatii din cadrul AVAS, si a lui Titu Serban in functia de director general al societatii.


Titu Serban a precizat ca ordinea de zi a viitoare sedinte AGA va cuprinde cinci puncte: aprobarea lichidarii voluntare a uzinei de tractoare, revocarea Consiliului de Administratie, numirea administratorului unic, salariul administratorului unic, aprobarea programului de restructurare totala a societatii.


In ceea ce priveste acordarea sumelor restante pentru cei 1.928 de angajati de la Tractorul, adica avansul si lichidarea pe luna februarie, fostul director general Titu Serban a spus ca, pana la numirea noului administrator unic, salariile nu se pot acorda din cauza ca nu are cine sa semneze documentele de plata.


Angajatii de la Tractorul vor putea fi platiti din fondurile care vor intra incepand de marti in societate, in contul contractelor de livrare a unor piese de schimb incheiate de companie, a declarat liderul sindicatelor de la uzina brasoveana, Gheorghe Apostu.


Imediat dupa alegerea de catre AGA, administratorul unic si directorul general al uzinei brasovene vor identifica, de urgenta, impreuna cu sindicatele, solutii pentru plata datoriilor, cu prioritate a celor catre salariati.


In acelasi timp, AVAS va mandata administratorul unic in vederea inchirierii celor 14 camere solicitate de sindicate. Acestea vor fi alocate salariatilor stabiliti de Comisia sociala a societatii Tractorul.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.