Cei mai buni fii ai patriei: stapinul banilor si cel al sufletelor!

Cei mai buni fii ai patriei: stapinul banilor si cel al sufletelor!

0 286

În România, pare că doar două persoane se califică pentru statutul de cel mai bun și mai respectabil fiu al patriei: stăpînul banilor și cel al sufletelor. Asta pentru că…

doar guvernatorul BNR și Patriarhul au reușit să primească în viață cea mai înaltă decorație a statului, Steaua României în grad de Colan.

Primul onorat a fost Patriarhul Teoctist, dar post-mortem, urmat de Mugur Isărescu și, de azi, și de Patriarhul Daniel.
E destul de ciudat că marea distincție pare să fie mai degrabă oferită funcțiilor și nu oamenilor și că din atîtea milioane de români, savanți, artiști, sportivi șamd care au dus faima țării în lume doar cei din fruntea Bisericii și ai BNR se califică. Cea mai înaltă distincție a statului a devenit cadou aniversar.

Una peste alta, Patriarhul chiar a avut azi motive să fie Preafericit: a împlinit 70 de ani, papa l-a felicitat, artistul Domnu’ Puzzle i-a făcut portretul din 7.000 de cuburi Rubik și, pe lîngă decorația conferită de președinte, i s-a aprobat de către Sfîntul Sinod și deschiderea unei parohii în superluxosul Dubai, unde sunt vreo 4-5.000 de români la muncă, probabil aflați în situație de risc de trecere la mahomedanism.

Și enoriașii de acolo abia așteaptă vizita înaltelor fețe bisericești de la București.

Bogdab .T. I.
Sursa: Infopolitics.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.