Dosarul retrocedării frauduloase a terenurilor împădurite a avut finalul ieri prin pronunțarea...

Dosarul retrocedării frauduloase a terenurilor împădurite a avut finalul ieri prin pronunțarea sentințelor

0 207

Curtea de Apel Brașov a finalizat ieri judecata pe fond a dosarului tentativei retrocedării frauduloase a terenurilor împădurite, reprezentând 43 de mii de hectare de pădure.
Acest dosar s-a rejudecat pe fond în 2020 datorită unei decizii a Curții Constituționale care lovea de nulitate interceptările telefonice din dosar, în baza protocoalelor dintre DNA și SRI, invalidate de Curtea Constituțională la nivelul întregii țări. Astfel s-au administrat din nou probele de la dosar, materiale și testimoniale, precum și expertizele comandate de instanță și de inculpați, ieri având loc pronunțarea hotărârii pe fond a Curții de Apel. Inculpații pot ataca cu apel la instanța supremă decizia instanței de fond brașovene.
Până la pronunțarea unei decizii definitive inculpaților le este respectat principiul de drept al prezumției de nevinovăție.

Condamnări ușoare pentru inculpați, cu excepția lui Viorel Hrebenciuc
Inculpații din acest dosar, respectiv Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia Andrei Hrebenciuc, fostul deputat Ioan Adam, au fost condamnați la doi ani. În cazul lui VIOREL Hrebenciuc și în cel al lui Ioan Adam, condamnarea este de doi ani de închisoare cu executare!!! Pentru Andrei Hrebenciuc s-a decis doi ani de condamnare cu suspendare, cu termene de supraveghere.
Decizia Curții de Apel Brașov poate fi atacată cu apel la Înalta Curte de Casație și Justiție, nefiind definitivă.
Brașoveanul Ioan Adam dincolo de profesia de avocat, a mai fost politician (dela CDR-PNȚCD la… PSD) parlamentar (PSD) și profesor la Facultatea de Drept a Universității Brașov, fiind și șeful catedrei de Drept Civil și Comercial. Din aceste calități universitare a fost suspendat până la o decizie devinitivă a instanței de apel. Înainte de a trece în avocatură, Ioan Adam a fost judecător și a ocupat și funcția de președinte al Judecătoriei Brașov (sic!), la începutul anilor 90.

Libiu Mateescu    

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.