Absolvenții clasei a VIII-a, care au participat la Evaluarea Națională, completează în...

Absolvenții clasei a VIII-a, care au participat la Evaluarea Națională, completează în această perioadă fișele de opțiuni

0 255

În perioada 16 – 22 iulie 2021, absolvenții clasei a VIII-a care au participat la Evaluarea Națională și părinții acestora, asistați de diriginți, completează fișele de opțiuni pentru repartizarea în clasa a IXa de liceu.

Anul acesta, în județul Brașov au participat la Evaluarea Națională 3.607 absolvenți ai clasei a VIII a, 2.773 obținând medii peste 5.00. Pentru aceștia, Inspectoratul Școlar Județean Brașov a prevăzut în oferta educațională pentru clasa a IX-a de liceu, învățământ de zi, 2.842 de locuri din care 1.690 la filiera teoretică, 912 la filiera tehnologică și 240 la cea vocațională.

Pentru repartizarea computerizată sunt înscriși în baza de date a aplicației dedicate 3.606 absolvenți a căror ierarhie, după media de admitere, este publicată pe site-ul de web al Inspectoratului Școlar Județean Brașov.

De remarcat este faptul că procentul mediilor de admitere între 8,00 și 10 din acest an este mai mic decât cel de anul trecut. În schimb, procentul mediilor de admitere între 5,00 și 7,00 este mai mare anul acesta față de anul trecut. Pe cale de consecință, anul acesta ultimele medii de admitere în clasa a IX-a la specializările la care au fost înregistrate cele mai mari medii de admitere anul trecut, vor fi mai mici.

Recomandăm candidaților să completeze, cu mare atenție, în fișe, un număr suficient de opțiuni care să le permită repartizarea, în funcție de media de admitere, pe un loc la liceu. Ultimele medii de admitere de anul trecut sunt orientative și nu constituie criteriu în repartizarea computerizată.

De asemenea, orice opțiune greșită poate conduce la o repartizare nedorită! Inspectoratul Școlar Județean Brașov a pus la dispoziția absolvenților de clasa a VIII-a și a părinților acestora o broșură în format digital și un site de web dedicate orientării în carieră care poate fi accesat din pagina de front a site-ul de web al instituției, fiind disponibil la adresa: https://cariera.isjbrasov.ro/.

Repartizarea computerizată a candidaților din seria curentă, precum și a celor din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2021-2022 va avea loc în data de 24 iulie.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.