Pentru un loc de munca in Germania, mai aveti timp pana in...

Pentru un loc de munca in Germania, mai aveti timp pana in 16 martie

0 240

?


Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM) a prelungit actiunea de preselectare a solicitantilor de locuri de munca in Germania, pentru lucratori oaspeti, pana la data de 16 martie 2007.


Pot fi selectate domeniile industrial, hotelier/gastronomic si medical, iar contractele pentru lucratori oaspeti sunt pentru o perioada de 12 luni, cu posibilitate de prelungire cu inca sase luni. Actiunea de preselectare va avea loc la sediul OMFM Bucuresti.


Candidatii trebuie sa aiba varsta de maximum 40 de ani, cunostinte foarte bune de limba germana si experienta de minimum trei ani, dovedita prin cartea de munca si/sau adeverinta de munca in domeniul solicitat, imediat anterior anului 2007. Cei care au un interval lung in care nu au lucrat nu pot fi luati in considerare.


Pentru domeniul industrial, se pot prezenta numai persoanele care au diploma de calificare pentru meseriile de gradinar, lacatus, mecanic (cu experienta in industrie), mecanic (cu experienta in masini cu comanda numerica), mecanic agricol, electrician, tinichigiu, tamplari, zugrav-vopsitor, lacuitor, macelar.


Pentru domeniul gastronomic se pot prezenta numai persoanele care au diploma de calificare pentru meseriile ospatar, bucatar, receptioner, femei specialiste in domeniul hotelier.


Pentru a se inscrie, candidatii trebuie sa prezinte copie B.I. sau C.I., copie pasaport cu valabilitate de minim sase luni, fisa personala (tipizat OMFM), CV in limba romana (tipizat OMFM) si germana, copie legalizata a certificatului de absolvire si/sau calificare si separat traducerea acestuia in limba germana, efectuata de un traducator autorizat, copie legalizata a cartii de munca (toate paginile scrise) si separat traducerea acesteia in limba germana, efectuata de un traducator autorizat, certificat de sanatate, cazierul judiciar in original care sa ateste ca nu are antecedente penale (termen de valabilitate sase luni).


De asemenea, dosarul trebuie sa contina o declaratie pe proprie raspundere legalizata notarial din care sa rezulte ca solicitantul nu beneficiaza de pensie de invaliditate, declaratie pe propria raspundere din care sa reiasa daca solicitantul are sau nu minori in intretinere – legalizata la un notar public, dovada emisa de Serviciul Public pentru Asistenta Speciala/primar, din care sa rezulte ca parintele solicitant de locuri de munca in strainatate a notificat acestora intentia de a lucra in strainatate si doua fotografii tip pasaport. OMFM nu percepe taxe si comisioane.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.