Brașoveanul Gabriel Andronache l-a convocat la grupul parlamentar pe ministrul liberal al...

Brașoveanul Gabriel Andronache l-a convocat la grupul parlamentar pe ministrul liberal al Agriculturii

Deputatul brașovean a inițiat o discuție cu ministrul Agriculturii, Adrian Oros, la grupul liberal al Camerei Deputaților, pe care-l conduce, pentru a afla strategia ministerului de a evita în viitor pesta porcină și gripa aviară. Un alt subiect abordat a fost deficitul balanței comerciale care afectează și agricultura românescă.
,,Săptămâna aceasta la ședința Grupului deputaților #PNL a participat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros. Ministrul a ridicat problema deficitului balanței comerciale, situația care afectează economia din zona agriculturii. În acest sens, Adrian Oroș a transmis deputaților că Guvernul a alocat pentru următorii doi ani 760 milioane de euro în vederea sprijinirii exploatațiilor agricole.
Acest sprijin are scopul de a crește investițiile în zona producţiei, procesării şi depozitării. Ministrul a spus că procesarea produselor în fermele românești trebuie să crească pentru a evita exportul de produse neprocesate și subvenționate de stat, situație care mărește deficitul balanței comerciale, a postat deputatul Gabriel Andronache.
Ministrul a prezentat ulterior, întrebat de deputații liberali, ce strategii de combatere rapidă s-au elaborat la ministerul Agriculturii pentru a combate pesta porcină și gripa aviară, care au devastat în trecut crescătoriile românești de porcine și de păsări.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.