Alexandra Dulgheru a revenit pe terenurile de tenis

Alexandra Dulgheru a revenit pe terenurile de tenis

0 269

Din cauza multor accidentări, suferite în ultimii doi ani, Alexandra Dulgheru ieșise din zona acceptabilă a clasamentului mondial al tenisului feminin, adică sub locul 1000! De aceea, Alexandra se dedicase comentariului TV…Acum, refăcută, și-a dat seama că este mai bine să părăsească televiziunile și să se dedice sportului, care, practic, a consacrat-o…Astfel, Dulgheru, a reușit un salt fabulos în clasamentul WTA, urcând de pe locul 1.092, până pe locul 651 mondial. Românca a reușit în această săptămână cea mai importantă performanță de la revenirea în circuit. Dulgheru a ajuns în careul de ași al turneului ITF de la Zagreb, dotat cu premii în valoare totală de 60.000 de dolari. În semifinalele competiției din Croația, Alexandra a fost învinsă de Kamilla Rakhimova (Rusia, 139 WTA), scor 6-4, 7-5, dar românca a avut, per total, o săptămână excelentă. Dulgheru a trecut în optimi de Elisabetta Cocciaretto (Italia, 112 WTA), cu scorul de 6-4, 6-1. Apoi, a mai reușit o victorie frumoasă la Zagreb: 1-6, 6-2, 6-1 cu Kristina Kucova (Slovacia, 151 WTA).

În ciuda faptului că a pierdut în semifinalele competiției, Alexandra Dulgheru a făcut saltul spectaculos de 441 de locuri în ierarhia WTA!

Alexandra Dulgheru, sportivă care a ocupase locul 26 WTA în anul 2011, va putea intra acum mai ușor la turneele din circuitul ITF, pentru a continua goana după puncte prețioase.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.