Fructele MOV te vindeca de DEPRESIE

Fructele MOV te vindeca de DEPRESIE

0 294

Afinele, murele, prunele si coacazele negre protejeaza de multe boli, precum Alzheimer, afectiunile inimii si chiar cancer, au descoperit oamenii de stiinta. Chiar si riscul de a te alege cu scleroza multipla ori Parkinson este mai mic daca aceste fructe se afla adesea in meniu, conform cercetatorilor americani.
Compusii in cauza sunt polifenolii, cei care dau culoarea specifica acestor fructe. Acestia sunt continuti si de ceaiul verde, dar si de sofran.
Afinele sunt folosite de secole pentru efectele lor terapeutice, sporesc vederea, mai ales pe timp de noapte. Tot la acest nivel, al ochilor, afinele, continand nivele ridicate de vitamina A si C, pot chiar preveni sau ajuta la tratarea anumitor boli de ochi, cum ar fi retinita pigmentoasa, glaucomul sau miopia.
De asemenea, consumul de afine scade nivelul zaharului din sange, ele fiind astfel indicate pacientilor ce sufera de diabet, putandu-le chiar reduce dependenta de insulina.
O recomandare importanta a prunelor se refera la tratarea afectiunilor sistemului nervos. Potasiul din compozitia lor e extrem de benefic celulelor nervoase.
Daca te copleseste oboseala si starile depresive, combate-le cu succes consumand prune.
Mai mult decat faptul ca intaresc sistemul nervos, prunele sunt indicate pentru reglarea tranzitului intestinal si combaterea afectiunilor hepatice.
Coacazele negre sunt folosite de secole pentru tratarea oboselii, artritei, pietrelor renale, gutei si problemelor pulmonare. Coacazele sunt bogate in vitamina C si antioxidanti.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.