Ofiicial! Și la Brașov s-a pierdut de sub control incidența infectărilor COVID

Ofiicial! Și la Brașov s-a pierdut de sub control incidența infectărilor COVID

0 159

Autoritățile brașovene nu recunosc sau se fac că nu recunosc pierderea desub control a îmbolnăvirilor cu COVID-19 și mutațiile. Rata infectărilor a trecut de 4,5% în municipiu și de 3% în județ în ultimele două săptămâni, așa că Brașovul s-a înroșit ca un ou de Paști epidemiologic. Cum ritmul vaccinărilor stagnează, Comitetul Județean Inutil al Situațiilor de Urgență comunică sec și impersonal cifre alarmante ale infectărilor cu Sars-Cov-2, de parcă nu această fantasmagorică instituție ar răspunde direct de eșecul opririi pandemiei pe teritoriul municipiului și județului. Dacă situația ar fi omogenă la nivelul țării am spune că nu este nimic de făcut. Dar nimic nu poate fi mai departe de adevăr decât imposibiliatea obținerii victoriei în lupta cu coronavirusul.

La adăpost în instituții, pe salarii și sporuri nesimțite
Totul este ca politrucii osificați pe funcții în DSP, Primărie, Consiliul Județean, Prefectură, cei care au atribuții directe în combaterea acestui flagel mondial la nivel local, să iasă din bula de indiferență și incompetență pernicioasă și să se implice non-stop în identificarea unor strategii de combatere epidemiologică pe toate palierele vieții sociale.
N-am observat nicio demisie în Brașov, datorată eșecului lamentabil de a menține sub control și de a obține cel puțin o stagnare a recrudescenței ratei de infectări. Toți așteaptă cu slugărnicie doar indicativele luminoase de la Comitetul Central de la București, asumat pe persoană fizică de Arafat. Care nu se potrivesc întotdeauna cu natura evoluție pandemice locale.
Astfel că s-ar putea să petrecem în lockdown sărbătorile de Paști. Și să ne revoltăm stradal din această cauză. Iar ei s-ar putea, nu, sigur se va întâmpla, să persiste în prostia, incompetența și indiferența lor, și să-și încaseze salariile nesimțite și nemeritate ca și când nimic nu s-ar întâmplat. Doar câțiva morți în plus, nesemnificativi.

Libiu Mateescu   

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.