A început FIS Children Trophy, tradiționalul concurs de schi alpin, cu tineri...

A început FIS Children Trophy, tradiționalul concurs de schi alpin, cu tineri sportivi din 6 țări

0 397

Miercuri, viceprimarul Sebastian Rusu a deschis oficial competiția internațională de schi FIS Children Trophy, care are loc în perioada 17-18 februarie 2021, în Poiana Brașov. Organizatorii acestei competiții, aflată la a patra ediție, sunt: Asociația de turism Poiana Brașov, Primăria Brașov și Federația Română de Schi și Biatlon.

,,Astăzi am avut bucuria și onoarea să particip, alături de Asociația de Turism Poiana Brașov, la deschiderea competiției FIS Children Trophy, care se află la a patra ediție și a adus la start 90 de participanți din mai multe țări. Evenimentul se desfășoară pe pârtia Sub Teleferic unde organizarea este foarte bună. Pârtia se prezintă în condiții excepționale și m-am bucurat foarte mult să văd că toți cei prezenți la această competiție sunt foarte fericiți și mulțumiți de condițiile pe care le oferă Poiana Brașov și municipiul Brașov”, a declarat viceprimarul Sebastian Rusu.

Astăzi au avut loc probele de slalom uriaș pentru fete și băieți, pentru cele două categorii U16 și U14.

La competiție participă 90 de sportivi din 6 țări, România, Ucraina, Slovacia, Bulgaria, Ungaria și Grecia și este una dintre puținele care se desfășoară în acest moment în Europa, având în vedere restricțiile legate de pandemiei din majoritatea țărilor.

Deoarece evenimentul nu beneficiază de prezența publicului, din cauza regulilor legate de pandemie, competiția este transmisă live, fiind primul concurs de schi alpin  din România care se transmite în direct.

Discipline: Slalom uriaș (17 februarie) și slalom (18 februarie), fete și băieți, categoriile de vârstă U14 și U16.

Pe durata competiției, pârtia Subteleferic este închisă traficului schiorilor, accesul spre telegondola făcându-se, în cazul pârtiei Sulinar, pe Zidul Mic cu ieșire în Drumul Roșu sau direct în ultima secțiune a Drumului Roșu. Ieșirea dinspre Drumul Rosu spre telegondolă se va face pe varianta 3E sau pe varianta 3D cu ieșire în Drumul Albastru.

Totodată, pe pârtia Ruia, traficul schiorilor va fi restricționat parțial, aici fiind instalate și delimitate culoarele de antrenament și încălzire.

Din aceste motive, rugăm turiștii să manifeste înțelegere și îi sfătuim să schieze cu atenție în aceste zone și să nu depășească sub nicio forma zonele delimitate, pentru a nu se interpune cu trasele competitorilor.

FIS Children Trophy beneficiază de o licență pe 5 ani (2018 – 2022) din partea Federației Internaționale de Schi.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.