Simona Halep s-a calificat în sferturi la Australian Open ; urmează meciul...

Simona Halep s-a calificat în sferturi la Australian Open ; urmează meciul cu Serena!

0 201

Simona Halep (România, 2 WTA) a învins-o scor 3-6, 6-1, 6-4, pe Iga Swiatek (19 ani), din Polonia, după o luptă de o oră și 53 de minute, în optimile de finală ale Australian Open, primul Mare Slem al anului. În primul set, Simona a jucat mai rezervat și i-a permis tinerei adversare să capete curaj și să încheie manșa în favoarea ei.

Apoi, Halep și-a intrat cu brio în rolul de favorită și de ocupantă a locului secund în ierarhia mondială. A urmat o întoarcere a scorului, în favoarea Simonei. În setul secund, Halep nu a lăsat nicio speranță promițătoarei jucătoare din Polonia, scorul fiind elocvent : 6-1 pentru Simona.

Setul decisiv a scos la rampă experiența și valoarea, Simona făcând față cu brio asaltului tineresc al adversarei și dovedindu-și clar experiența net superioară. Dealtfel, jucătoarea din Plonia a dovedit și în acest meci că nu este chiar ,,coaptă”, în ciuda triumfului de anul trecut la Roland Garros. A fost și o revanșă a jucătoarei noastre în fața polonezei, care o învingea anul trecut în turneul parizian, în lupta pentru sferturile de finală.

După calificarea în sferturile de finală ale presigiosului turneu de la Antipozi, pentru româncă urmează un duel de zile mari, în compania unei adversare de top, Serena Williams.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.