Miorita laie, dar cu prea multi „ciobani”!

Miorita laie, dar cu prea multi „ciobani”!

0 239

Ce ii uneste pe „bunicuta” Ion Iliescu, pe omul care a refuzat pana acum sa faca gat, adica? Petre Roman, „secretomanul” Virgil Magureanu, Gelu Voican Voiculescu, Gheorghe Dobre, si pe magnatul protevist Adrian Sarbu?


Acestia, impreuna cu alti membri ai Guvernului din 1990, implicati in dosarul „Mineriada”, precum si oameni de afaceri, participanti la impartirea ciosvartei feseniste, dar intrati, in momentul in care Basecu s-a instalat la Cotroceni, in colimatorul Justitiei se aduna pe la cine de taina. Toti pledeaza in Iuda, de frica ?zanganitui catuselor ce le sufla in spate.


Singurul neinvitat la intalniri este barbutistul de la Cotroceni, Traian Basecu. De inteles, tinand cont ca fostul detinator al suvitei este cel care trebuie „tradat” cu orice pret. Altfel…


? ??


Implicatii in dosarul „Mineriada “ sunt la un pas de trimiterea in judecata in urma administrarii unor noi probe. Alaturi de acestia, toti magnatii Romaniei ale caror dosare au fost reevaluate dupa urcarea la putere a lui Traian Basescu risca pierderea averilor si ani buni dupa gratii.


?


Lui Ion Iliescu si lui Petre Roman li se imputa fapte care le pot atrage condamnarea pe viata. Fostul sef al tarii pe vremea celebrei descinderi a minerilor din 1990 este acuzat de comiterea a 13 infractiuni grave, printre care genocid, subminarea puterii de stat si a economiei nationale, riscand inchisoarea pe viata. Pentru aceleasi fapte, Ceausescu a fost executat.


?


Asadar, Iliescu, Roman, Magureanu si toti ceilalti au un motiv in plus sa incerce debarcarea lui Basescu. Un ultim efort de ?tip „Miorita”, acum, cand instrumentarea dosarului mineriadei se apropie de finalizare. Pacat, insa, de numarul mare de „ciobani” implicati in transhumanta spre pierzanie a turmei numita Romania!


Marius OLA

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.