Targ de munca pentru Autostrada Transilvania

Targ de munca pentru Autostrada Transilvania

0 245

In aceasta luna, va fi organizat un targ pentru angajarea fortei de munca necesare lucrarilor la Autostrada Transilvania, de catre prefectura judetului Mures, impreuna cu reprezentantii companiei Bechtel.


Targul de munca se va desfasura la sfarsitul lunii februarie in Targu Mures si va fi precedat de o ampla campanie publicitara, inclusiv in zonele rurale. Astfel, somerii din judetul Mures vor fi informati in legatura cu locurile de munca oferite de compania Bechtel, precum si conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca pentru a fi angajati.


Firma Bechtel, constructorul Autostrazii Transilvania, ofera 2.000 de locuri de munca in anul 2007 si alte 2.000 de locuri de munca in anul 2008, pentru lucrarile la autostrada.


Ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, Borbely Laszlo, a spus ca in acest moment nu sunt muncitori care sa poata fi angajati la construirea autostrazii Transilvania. Borbely nu a exclus nici varianta de a fi adusi muncitori din Moldova.


?


Premierul reclama ritmul scazut al lucrarilor la autostrada


Premierul Calin Popescu Tariceanu i-a spus ambasadorului american la Bucuresti, Nicholas Taubman, intr-o intalnire desfasurata in aceasta saptamana, ca este nemultumit de ritmul scazut al lucrarilor la autostrada Transilvania, in conditiile in care fondurile alocate de Guvern nu au fost cheltuite. „Am avut o intrevedere cu ambasadorul american la Bucuresti, in cursul careia i-am reliefat faptul ca sunt nemultumit de ritmul in care merg lucrarile la autostrada Transilvania, cu toate ca Guvernul a alocat anul trecut sume de bani care nu au fost consumate. Trebuie sa vedem ce se intampla pentru ca – dincolo de un angajament politic pe care cred ca oricare dintre liderii de la putere sau din opozitie l-a facut fata de electorat, de a avea infrastructura- este o nevoie economica fundamentala”, a declarat premierul Tariceanu.


El a amintit ca a avut o discutie cu ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, in urma careia s-a optat pentru un sistem de concesiuni cu parteneri privati, care sa permita accelerarea ritmului lucrarilor, aratand ca, daca se va lucra exclusiv cu fonduri europene, Romania va dispune probabil, la orizontul anilor 2012-2013, doar de 500-600 kilometri suplimentari de autostrada.


Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat ca se va intalni cu conducerea centrala a companiei americane Bechtel, pentru a stabili un calendar al lucrarilor de constructie a autostrazii Transilvania, in lipsa unor prevederi contractuale stricte privind graficul lucrarilor. Potrivit ministrului, in urma renegocierii contractului incheiat cu firma americana, termenul de finalizare a lucrarilor pentru autostrada Brasov-Bors, cunoscuta si ca autostrada Transilvania, a fost extins cu un an, pana in 2013. Berceanu a aratat ca, daca Bechtel mentine ritmul actual al lucrarilor, autostrada ar putea fi inaugurata abia in 2017.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.