Incendiu de proporții la spitalul Matei Balș din Capitală

Incendiu de proporții la spitalul Matei Balș din Capitală

0 361

Patru oameni au decedat în incendiul de azi dimineață de la spitalul anti-COVID Matei Balș, unde flăcările au cuprins un pavilion întreg.
Pe tot cuprinsul patriei ard spitalele ca în vremea bombardamentelor aliaților din al doilea război mondial. Nimeni, niciun ministru al Sănătății, nici toxicul doctor șef al DSU-urilor, Raed Arafat, nu au vreo explicație sau vreo competență și responsabilitate asumată în aceste cazuri, pe cât de tragice, pe atât de ridicole în secolul 21.
Procurorii de pe lângă Tribunalul București au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, deocamdată in rem.

Pentru Vlad Voiculescu nimic nu este clar, niciodată
Momentan nu este clar. Vin de la Matei Balş am văzut clădirea. Evident că a fost un incendiu violent. (…)
Sunt 2 piste: o problemă punctuală, o greşeală individuală (…) datoria noastră este să ne uităm la greşelile de system (sic! care sistem? N.n.). Aştept să văd rapoartele de control care s-au făcut, am cerut toate aceste rapoarte din ultimele 6 luni”, a declarat Ministrul Sănătăţii.

UPDATE Incendiu de proportii la Spitalul Matei Bals din Capitala: Trei  persoane au murit. Pacientii au fost evacuati si a fost declansat planul  rosu | Mobile

Anul trecut în noiembrie 12 persoane au murit în incendiul care a cuprins Secția de Terapie Intensivă a spitalului din Piatra Neamț. Medicul care a încercat să salveze pacienții se află încă în stare gravă internat la un spital din Belgia.
Dacă era internat într-unul din România murea de mult.
Și acel incendiu, ca și cel de astăzi de la Balș, puteau fi evitate, consideră specialiștii. Nu poate fi evitată însă incompetența crasă a tuturor celor puși în fruntea Ministerului Sănătății.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.