PSD-ul da inapoi!

PSD-ul da inapoi!

0 252

Scuzele presedintelui Traian Bsescu in fata Parlamentului ar putea cantari in actiunea de suspendare pe care o pregatesc social-democratii, a sugerat purtatorul de cuvant al acestora, Cristian Diaconescu. Sa intelegem de aici ca pesedistii nu mai cred cu aceeasi tarie ca inainte in succesul demersului de suspendare? Cu cat ne departam de perioada biletelelor, care a declansat initiativa PSD-ului, cu atat sansele de succes ale acestora scad. ?


?


Scuzele lui Basescu ar putea constitui o „metoda de dezamorsare” a situatiei tensionante din ultimul timp. Intrebat daca PSD va continua procesul de suspendare a lui Basescu, in conditiile in care acesta va da curs solicitarii celor doua Camere ale Parlamentului si isi va prezinta scuze, Diaconescu a raspuns: „Vom analiza si vom decide in consecinta. In orice caz vom tine seama de o astfel de atitudine, daca ea se va produce. Cum era foarte natural ca, pana acum, ea sa se produca. Cel putin o invitatie la dialog. Nu ar fi fost natural sa le putem discuta impreuna pana la un punct? Asa lucrurile ar fi luat o alta intorsatura”.


Liderul social democrat a declarat ca scuzele lui Basescu ar reprezenta un inceput de dialog, benefic pentru clarificarea lucrurilor de pe scena politica. „Ar reprezenta un raspuns corespunzator, un bun inceput al unui dialog. Nici noi nu suntem bucurosi de situatia de acum. Exista metode de dezamorsare in orice democratie, cu o singura exceptie, atunci cand aroganta si agresivitatea tin loc de disponibilitatea la dialog”, a spus Diaconescu.


In cazul lipsei de reactie a lui Basescu, acesta a declarat ca Partidul Social Democrat va continua demersul pentru suspendarea presedintelui si va depune o motiune de cenzura impotriva guvernului. Cu privire la existenta unei vulnerabilitati in ceea ce priveste capetele de acuzare aflate in documentul prin care PSD cere suspendarea lui Basescu, Diaconescu a precizat ca dimpotriva acesta este elaborat „solid” si ca urmeaza sa fie clarificate ultimele aspecte, pentru a putea fi trimis la sfarsitul saptamanii la Birourile Permanente a celor doua Camere ale Parlamentului.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.