Acțiune de control și supraveghere, a modului cum se realizează la Brașov,...

Acțiune de control și supraveghere, a modului cum se realizează la Brașov, transportul navetiștilor de către firmele de transport

0 216

În data de 13 ianuarie, în intervalul orar 6,00 – 8,30, mai multe echipe mixte formate din polițiști ai Poliției Locale Brașov și comisari ANPC, au desfășurat o acțiune de control și supraveghere, a modului cum se realizează transportul navetiștilor de către firmele de transport.

Din păcate, au fost descoperite numeroase nereguli, respectiv punerea în pericol a călătorilor, prin faptul că le era permisă coborârea din autobuz în locuri neautorizate (chiar în sensurile giratorii, intens circulate!), număr mai mare de pasageri decât cel legal, nepurtarea măștii sau purtarea necorespunzătoare a ei, de către șoferi și o parte din călători, autobuze cu probleme tehnice, spațiul de așteptare din autogară, necorespunzător, cu scaune rupte, cu mizerie, temperatură nepotrivită, lipsa accesului la toalete, etc.

S-au constatat și probleme de informare a publicului, neoperarea unor trasee, imposibilitatea unor călători de a comunica online sau telefonic cu operatorul de transport, dar și alte aspecte importante, care necesită investigații suplimentare.

Faptul că în plină pandemie șoferii nu respectă normele legale legate de protecția împotriva noului coronavirus, este un lucru extrem de grav, deoarece, corelat cu numărul mare de călători, spațiul mic și timpul îndelungat petrecut în autobuz, poate duce la îmbolnăviri colective.

Se vor aplica măsurile legale pentru neregulile constatate, amenzi care pot ajunge până la 50 de mii de lei. Vor fi continuate investigațiile pentru celelalte aspecte și vor fi sesizate autoritățile competente, pentru ca să verifice și alte nereguli constatate.  

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.