Cupa României la fotbal a făcut noi ,,victime”, printre echipele din Liga...

Cupa României la fotbal a făcut noi ,,victime”, printre echipele din Liga I

0 393

E bucurie mare în tabăra echipei Farul, după ce s-a calificat în 8-imile Cupei României. Constănțenii au trecut cu 2-1 de o echipă din Liga 1, Academica Clinceni, în 16-imile competiției. Pentru formația de la malul mării golurile au fost reușite de Cosmin Bîrnoi, minutul 12, și Andrei Banyoi, minutul 65. Pentru trupa din Clinceni a punctat Andrei Cordea, în minutele adiționale ale partidei, minutul 90+1. Faza 16-imilor de finală a Cupei României, ediția 2020/2021, a început de vineri, când Chindia Târgoviște a trecut la lovituri de departajare de FC Hermannstadt (5-3 scor final cumulat), iar U Craiova n-a avut milă de Progresul Spartac și a câștigat cu 5-0 pe ”Ion Oblemenco”.

Turris Oltul Turnu Măgurele (Liga 2) a câștigat cu 1-0 meciul cu Sepsi OSK Stângu Gheorghe (Liga 1), prin golul lui Ștefan Blănaru (58) și produce prima surpriză în această fază a Cupei României, obținând calificarea în optimile de finală.

Dunărea Călărași (Liga 2) s-a impus la limită, cu 1-0, în meciul cu echipa de Liga 3 CSC Sânmartin, prin golul marcat de Costin Petre (61) și obține calificarea în faza următoare a Cupei României.

”FC U” Craiova pierde și al doilea ei joc desfășurat pe noul ”Ion Oblemenco”, 1-3 cu ASU Politehnica Timișoara, iar echipa bănățeană merge mai departe în Cupa României. FC Botoșani n-a avut probleme să se impună în meciul cu divizionara secundă Concordia Chiajna, pe care a învins-o cu 2-0, după ce au marcat în repriza secundă Andrei Tîrcoveanu (69) și Stefan Askovski (90).

Viitorul Pandurii Târgu Jiu a câștigat pe final, cu 1-0, meciul cu prim-divizionara Campionii FC Argeș și urcă și ea în faza optimilor Cupei României.

Petrolul Ploiești s-a chinuit la Piatra Neamț, a fost condusă de CSM Ceahlăul la pauză, însă în partea secundă a reușit într-un final să întoarcă rezultatul, să câștige cu 2-1 și să acceadă în optimile Cupei României. Andrei Curpăn (15) a marcat pentru nemțeni, în timp ce Vasile Buhăescu (57) și Pol Roige (77) au salvat echipa prahoveană de la o nouă rușine.

Gloria Buzău a pierdut fără să joace meciul cu FCSB, fiind eliminată pentru că nu a putut face deplasarea pentru meci, din cauza numeroaselor cazuri de infectare cu Covid 19, în lotul echipei lui Stan

În sfârșit, Dinamo renaște parcă, în ciuda numeroaselor probleme și a eliminat Viitorul Constanța, cu 3-0. Jucătorii și antrenorii așteaptă încă banii, iar acționarii spanioli încep răfuiala cu suporterii…

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.