Fiul lui Dumitru Prunariu, numit director la Tarom

Fiul lui Dumitru Prunariu, numit director la Tarom

1 1370

Numire cu rezonanţă istorică la Tarom! Cătălin Prunariu, fiul celebrului cosmonaut din Brașov, Dumitru Prunariu, a fost numit director de zbor la Tarom. Cătălin Prunariu îl înlocuiește pe Florin Șușanu.

Florin Șușanu a devenit director TAROM în martie 2019, după ce mai fusese numit interimar și în trecut, în 2017.

Amintim că, ]n conformitate cu wikipedia, Dumitru Dorin Prunariu (n. 27 septembrie 1952Orașul StalinRomânia) este singurul cosmonaut român.

La 14 mai 1981 a devenit primul român care a zburat vreodată în spațiul cosmic. A participat la misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spațial „Intercosmos” și a petrecut în spațiu 7 zile, 20 de ore și 42 de minute. Este de profesie inginer aeronautic. A fost pe rând ofițer inginer în cadrul Comandamentului Aviației Militare, șef al Aviației civile române, președinte al Agenției Spațiale Române, ambasador al României în Federația Rusă, președinte al Comitetului ONU pentru Explorarea Pașnică a Spațiului Extra-atmosferic (UN COPUOS), președinte al Asociației Exploratorilor Spațiului Cosmic (ASE), vice-președinte al Comitetului de Relații Internationale al Agenției Spatiale Europene (ESA). În prezent are gradul de general-locotenent în rezervă.

Ca amuzament amintim că în anul 2008 este cooptat de Disney Pixar pentru a dubla în limba română vocea robotului Burn-e în cadrul peliculei de animație Wall-E.

I.R.

COMENTARII

  1. De ce???? Ca ce chestie? Toți hăndeii trebuie puși pe funcție!? Ăsta, EBA, Mara….

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.