Lupu „paznic” la… lemnul Pietrei Criaiului!

Lupu „paznic” la… lemnul Pietrei Criaiului!

0 273

Primarul orasului Zarnesti, Gheorghe Lupu, are doar legea lui. Ceea ce vine sa demonstreze acest lucru este felul in care este administrat ocolul portejat al „Piatrei Craiului”. Lupu este intr-atat de ingrijorat de lemnul ariei protejate cu pricina incat nu a lasat pe nimeni sa se folosesaca de el, pastrandu-l? si materializandu-l in familie Potrivit inspectorilor finaciari ai Curtii de Conturi, care au efectuat un control prin actele Primariei din Zarnesti, dar si ai Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si de Vanatoare Brasov (ITRSV), ?firma SC Lantomy Serv SRL a reusit sa castige anul trecut, fara licitatie, atribuirea materialului lemnos din zona.


?


Argumentul solid – fiul primarului


?


Interesant este ca firma amintita avea datorii din 2005 de aproape 310.000 de lei neplatite catre administratia locala,. Cu toate acestea, atribuirea a fost facuta pe spranceana unui argument solid. Respectiv, faptul ca fiul primarului Gheorghe Lupu are functia de director la firma amintita. Mai mult, plangerea facuta de catre seful ITRSV Brasov catre Parchetul de pe langa judecatoria Zarnesti inca de aproape acum un an a ramas fara raspuns. Curtea de Conturi a fost, de asemenea, sesizata.


?


Si cu sacii in caruta, si cu banii-n teleguta


?


Conform unui document al ISRTV, primarul pedist Gheorghe Lupu este si „presedintele Consiliului director al Asociatiei Padurea Bucegi – Piatra Craiului conform cu actul constitutiv al asociatiei”. ?Astfel, firma condusa de fiul sau a primit in 2005 exact 6649 metri cubi de masa lemnoasa de la aceasta asociatie, lemn pe care a omis sa il achite. Efectul de boomerang a fost acela ca anul trecut firma SC Lantomy Serv SRL a mai primit „doar” 8000 de metri cubi de lemn, desi nu avea dreptul sa participle la nici o licitatie. Intamplator sau nu, dar, tot in 2006, nu s-a organizat vreo licitatie pentru lemnul din Piatra Craiului, intreaga masa lemnoasa fiind oferita direct beneficiarului.


Primarul Zarnestiului, exasperat de asemnea acuze asupra familiei sale isi apara odrasala, sutinand ca „fiul meu are alte afaceri, nu se ocupa in domeniul sau de activitate cu exploatarea lemnului”. Lucru contrazis de semnatura fiului primarului care apare pe mai multe acte ale firmei Lantomy Serv SRL. Oricum, pana in acest moment, singurul efect al actiunii Curtii de Conturi si al ISRTV Brasov a fost acela ca inginerul Ioan Soric de la „Piatra Craiului” a fost sanctionat administrativ, iar apoi dat afara. In schimb, director a ramas primarul Gheorghe Lupu, care se impune mereu ca sef al comisiilor de licitatie, chiar daca demersurile de acest gen reprezinta doar o titulatura din lege, de care nu se mai tine cont.


?


Culmea tupeului primarial


?


In schimb, ca orice primar responsabil, domnia sa a facut pe banii publici un fluturas de inceput de an nou, care a fost pus in casutele postale ale zarnestenilor la inceput de an, si unde acesta povesteste despre relizarile sale ca primar in perioada 2004-2006. Culmea tupeului, la loc de cinste in topul realizarilor primariale se afla taman afacerea „Piatra-Craiului”, De asemenea, prtintre laudele edilului se afla si banii publici (3 milioane de lei – n.a.) oferiti cu marinimie pentru casa de Cultura din Zarnesti, dar care, s-au transformat intr-o carciuma si, intamplator, in lucrari la vila primarului. Oricum, primarul este cercetat nu doar de Curtea de Conturi Brasov ci si de procurorii anticoruptie privind o serie de alte infractiuni ce merita amintite in masura in care justitia isi face datoria.


?


Marius OLA

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.