Procesul abominabilei crime din farmacie aproape de final

Procesul abominabilei crime din farmacie aproape de final

0 242

Dupa mai bine de doi ani de la dublul asasinat petrecut intr-o farmacie din Brasov,? procesul pare ca a intrat pe ultima suta de metri. Cercetarile judecatoresti s-au incheiat si avocatii au depus concluziile finale la dosar.Tribunalul Brasov urmeaza sa se pronunte in data de 7 februarie 2007. Prim procurorul de la Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov si avocatul acuzarii au cerut condamnarea la detentie pe viata a singurului suspect, Alexandru Diaconescu, pentru omor deosebit de grav, talharie si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Pe de alta parte, avocatii apararii spun ca probele aduse impotriva lui Diaconescu sunt neconcludente si cer achitarea acestuia. Se asteapta sentinta acestui proces, care tinde sa fie cel mai scump din istoria instantelor brasovene. Pana in prezent s-au cheltuit deja peste 1,5 miliarde de lei.
Pina acum, in fata instantei au depus marturie atat martori care il incrimineaza pe Diaconescu si care spun ca l-au vazut la Brasov, cat si martori care se jura ca el a fost in Bucuresti in noaptea crimei. Au fost audiati si colegii de arest ai tanarului. Expertize ADN care il incrimineaza pe Diaconescu sunt si ele discutabile. Avand in vedere ca probele biologice au fost foarte putine, niciuna din expertize nu demonstreaza cu certitudine ca Diaconescu este criminalul. Martorul cheie, de asemnea pare a fi mai degraba un aliat al anchetatorilor.


?


Suspect, dar in libertate


Singurul suspect in dubla crima petrecuta in seara de 6 decembrie 2004 in farmacia „Thea“ din Brasov este Alexandru Diaconescu. Acesta este banuit ca le-a executat cu sange rece pe farmacistele Manuela Cistian si Daga Susan, mobilul omorului fiind jaful. Inculpatul, la acea vreme in varsta de 23 de ani, a fost retinut in urma declaratiilor unui martor cu identitate protejata cu care a stat intr-o celula din arestul IPJ Brasov. Dupa nici patru luni de arestare preventiva, Diaconescu a fost pus in libertate prin decizia judecatorilor de la Curtea de Apel, care, in baza celor relatate de 13 martori ai apararii, au opinat ca ar fi fost posibil ca in momentul uciderii farmacistelor Diaconescu sa fi fost in Bucuresti. Cei mai multi dintre martori sunt in prezent cercetati pentru marturire mincinoasa. Unul dintre acestia n-a mai rezistat presiunii si s-a sinucis la sfarsitul anului 2005. Diaconescu a fost rearestat de Tribunal dupa ce au sosit rezultatele probei ADN care il incrimineaza. In octombrie 2005, aceiasi judecatori ai Curtii de Apel l-au eliberat si de atunci inculpatul este liber.


Marius OLA

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.