Acești politicieni au dus Țara în pragul unui dezastru istoric, fara precedent

Acești politicieni au dus Țara în pragul unui dezastru istoric, fara precedent

0 202

Românii s-au săturat de clasa politică instalată la guvernare de-a lungul acestor 30 de ani de eșecuri repetate.
Conform sondajelor, circa 80% dintre români nu mai au încredere în partidele parlamentare, în politicienii pe care aceste partide îi promovează în funcțiile de guvernare, în exercitarea puterii legislative, executive și judecătorești.
Acești politicieni au dus Țara în pragul unui dezastru istoric, de care România n-a mai avut parte niciodată în istoria sa. 
Nici pe vremea turcilor sau a fanarioților, nici pe vremea ocupației sovietice, poporul român și interesele sale cele mai firești nu a fost ignorate și nesocotite așa cum se întâmplă în ultimii ani. Iar după informațiile noastre guvernanții ne pregătesc legi și măsuri care vor duce la pierderea totală a suveranității naționale, la pierderea totală a controlului românesc asupra economiei, asupra resurselor naturale, asupra învățămîntului și a instituțiilor culturale.

R: Domnule Profesor Ion Coja: De ce opoziția noastră, a românilor, a fost și este atât de slabă, fără efecte practice în desfășurarea evenimentelor majore?
Prof. Ion Coja: Răspunsul este simplu și  dureros: pentru că am fost trădați! Trădătorii care au organizat lovitura de stat din decembrie 1989 s-au instalat la guvernarea României, au inventat o fațadă democratică pentru viața politică, au decretat pluralismul politic, dar în realitate din 1990 și până azi România este guvernată de același partid, partidul de trădători care s-a fragmentat în partidele politice care se rotează la guvernare, mimând alternarea democratică la putere!
În spatele lor este același grup de persoane, aceleași interese străine de destinul la care avem dreptul ca națiune liberă! În realitate,oricare dintre partidele parlamentare ar ajunge acum să guverneze, nu este nici o deosebire între ele; au și vor avea aceeași poziție de trădători în chestiunile esențiale: renunțarea la suveranitatea națională, sabotarea economiei românești, a întreprinzătorilor români, atacul la identitatea națională, într-un cuvînt ignorarea intereselor naționale ale românilor.

 R: Este reala amenintarea ca există mari interese ale unor puteri internaționale ca România să nu-și fructifice potențialul material și uman de care dispune?
Prof. Ion Coja: Sunt mulți cei care râvnesc la bogățiile naturale ale României , că românii au, genetic, o înzestrare intelectuală deosebită, un potențial creativ cum nu  găsești la multe popoare!
Sunt multe cancelarii străine importante, conștiente că românii, dacă „vor fi lăsați de capul lor”, vor deveni unul dintre  putenicele state din Europa! Pana in 1989, economic eram aproape…

R: Dle Profesor,  din pacate, azi  Europa este bântuită de un curent secesionist care vizează cam toate statele mai importante. Anglia, Franța, Spania, Italia, Ucraina și alte state ce se confruntă cu perspectiva ca prin aplicarea principiului naționalitatilor, a posibilitatii de a decide prin vot, părți importante din teritoriul acestora să se separe în viitorul  apropiat și să devină state  (mai mici…) independente. 
Prof. Ion Coja: Singura excepție suntem… tot noi, românii, aflați în fața perspectivei inverse, de a ne face Țara… mai mare, prin Unirea cu Basarabia și Bucovina! Iar această perspectivă legitimă nu ne atrage simpatia nimănui, ci numai adversitate… ca și in cazul ungurilor!! 
Din păcate, la nivelul cel mai înalt  ideea de Românie Mare nu a fost încurajată de nici unul dintre cei patru președinți post-decembriști!
Iar acum, chiar nu e momentul…

R: Adevarat,România este înconjurată de un brîu de etnici români numeroși care trăiesc în țările vecine…           
Prof. Ion Coja: Tocmai existența acestei importante Centuricomponenta importanta a Neamului românesc, ar trebui să fie asezata  la temelia politicii externe a guvernului de la București! Nu numai clasa politică, dar și societatea civilă din România avem datorii față de acești români, inclusiv față de românii din diasporă. Nici pe vremea turcilor sau a fanarioților, nici pe vremea ocupației sovietice, poporul român și interesele sale cele mai firești nu a fost ignorate și nesocotite așa cum se întâmplă în ultimii ani. Iar după informațiile noastre guvernanții ne pregătesc legi și măsuri care vor duce la pierderea totală a suveranității naționale, la pierderea totală a controlului românesc asupra economiei, asupra resurselor naturale, asupra învățămîntului și a instituțiilor culturale.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.