Saptamana politica 3 pe net

Saptamana politica 3 pe net

0 249

A trecut si a treia saptamana din anul in care ne afundam din ce in ce mai tare, gata sa ne ratacim in el precum in labirintul politic ce ni se dezvaluie pe ecranele televizoarelor.


Din toata saptamana asta ne-am ales cu biletul cel galben, pe care presedintele, afectat, l-a prezentat ca motiv al rupturii dintre el si Tariceanu. Cica Basescu n-a acceptat un astfel de parteneriat! Ce frumos suna! Intr-o nu stiu care seara, intr-o nu stiu care tara, sub un nu stiu care pat, poate-ar fi adevarat!


A-propos de adevar, tare as vrea sa aud din gurita prezidentiala adevarul despre “Adio Stolo draga”, cand era sa lesin de emotie si mila, crezand ca fostul premier, fostul candidat, fostul consilier, fostul independent, fostul liberal, fost-ai lele cat ai fost, mai are de trait cel mult 24 de ore! Si cand colo, iaca, e bine, are un partid nou-nout, in februarie face Congres si au trecut peste doi ani de cand Basescu l-a jelit in fata natiunii!Dar asta a fost demult si ar fi trebuit sa uit pana acum, ce naiba! Deci, saptamana a treia.


?


Biletelul galben


Intr-o zi, la televizor, acolo unde-i place sa dezvaluie si pana nu demult sa se dezvaluie si sa-si dezveleasca bustul, fost consiliera de la Cotroceni, Elena Udrea, a avut o spectaculoasa revenire de memorie si dupa doi ani de amnezie profunda si-a amintit ca Tariceanu i-a trimis lui Basescu un biletel cu antet, in care ii cerea presedintelui sa intervina la Parchet pentru Dinu Patriciu.


“De ce mi-am amintit acum? Acum mi-am amintit eu”, a completat Elena Udrea figuratia in filmul “Destituirea”, in care apoi, personajul principal, Presedintele a scotocit in placinta ce i-a fost servita si a gasit ravasul, in care scria:


“Draga Traiane, iti trimit un document redactat de Petromidia in legatura cu cercetarile care au loc.


Daca ai posibilitatea, sa vorbesti Parchet despre acest subiect”


Bingo! Punct pentru Basescu, in poarta lasata goala de minciuna lui Tariceanu, care a zis n-a scris niciun bilet.Ba a scris, servindu-i presedintelui “urmatorul pe lista decapitarii”!


Ei ati vazut ce poate Elena? Dar ?mai tare decat ea s-a dovedit totusi Kyrill.


?


Kyrill


Uraganul Elena a fost serios concurat de Kyrill. Daca Elena a ravasit nitel viata politica si apetitul pentru circ, Kyrill a ravasit intreaga Europa: morti, raniti, masini avariate, case daramate si bezna. Nici Romania n-a scapat, dar aici, poate de teama unui efect distructiv ?cumulativ cu Udrea, Kyrill a fost mai delicat: ne-a rupt cativa copaci, s-a oprit circulatia trenurilor si au cazut cateva fire de inalta tensiune, lasandu-ne in bezna, furiosi ca nu putem urmari non-stop meciul Basescu-Tariceanu. Nu putem pierde nimic, intrucat se suteaza si se inscrie cand intr-o poarta, cand in alta.? Ultimul gol a fost marcat de Voiculescu, ce a venit si el cu un bilet. Alb. Dar nu imaculat!


?


Biletelul alb


Asadar, e adevarat. Cine seamana vant culege furtuna. Lasa Kyrillul, dar nici cu furtuna “ALRO” nu mi-e rusine! S-a dovedit ca si Presedintele, alaturi de premier, se poate prezenta cu brio la un casting pentru personajul “Pinocchio”.


Liderul Conservator, solutia imorala si datoare presedintelui cu cateva polite, a venit in fata natiunii cu o foaie in care Presedintele ii cerea imperativ fostului ministru Codrut Seres sa intervina pentru ALRO Slatina. Se vede ca pilda biblica a Mariei Magdalena, salvata de porunca lui Isus de a arunca primul piatra cel care n-are niciun pacat, n-a prins la Traian Basescu. A zvarlit piatra cu obida! Oare de ce? Vrea sa faca guvern PD? De ce ar vrea Guvern PD? Inchid paranteza cu intrebari.Cu dezvaluirea lui Felix, a venit golul si in plasa lui Basescu, ricosand apoi in plasa lui Sebastian Bodu.


?


Bodu: “Am fost un idiot!”


Furtuna si la ANAF. Tariceanu si-a exersat musculatura politica pe Sebastian Bodu, pe care l-a destituit la fel de repede cum ai pregati o cafea instant (nefrecata). Bietul Bodu, desi s-a dovedit baiat sensibil in cele din urma, desumfland toate anchetele, a avut proasta inspiratie sa caraie despre taxa pe viciu si taxa de prima inmatriculare, atat de dragi premierului, intr-un moment in care Tariceanu avea draci pe presedinte. Si si-a varsat respectivii draci pe seful ANAF care a devenit un EX si care, disperat de cat de fraier a fost, l-a sunat pe liberalul Puiu Hasotti facandu-si autocritica.


„Bodu a zis ca a fost un idiot si un dobitoc, ca nu stie cum a putut sa faca o asemenea tampenie. A mai zis ca i-ar parea rau sa raman cu o impresie gresita despre el”. Hasotti a zis!


?


PNTCD se poarta de parca ar exista!


Dupa demisia lui Gheorghe Ciuhandu, care prefera poate sa joace tot cartea de independent si la anu` si sa nu imparta procentul sau mare cu insignifiantul 1% taranesc si crestin si democrat, sau care, cine stie, va spori cu popularitatea sa puterea altui partid, PNTCD a avut alegeri. Au candidat aproape toti membri (cei de care stim noi ca mai sunt mebri ai acestui partid) : Marian Milu?, Serban Radulescu, Ioan Muresan si Victor Ciorbea. Congresul l-a dat castigator pe Milut care si-a prezentat programul: nu se aliaza cu PNG-ul lui Becali si garanteaza 10% la alegerile PE, cam tot cat garanteaza si PD-ul lui Basescu. Daca mananca mult spanac, poate!


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.