Două companii concurează pentru furnizarea celor 10 autobuze hibrid achiziționate de Primăria...

Două companii concurează pentru furnizarea celor 10 autobuze hibrid achiziționate de Primăria Brașov cu fonduri europene

0 272

Vineri, 18 septembrie a fost termenul limită pentru depunerea ofertelor pentru furnizare a 10 autobuze electric-hibrid, în cadrul proiectului ,,Achiziția de mijloace de transport moderne”, proiect finanțat, în proporție de 98%, prin Programul Operațional Regional, Axa Prioritară 4 a Programului REGIO 2014-2020, Obiectiv Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă. Cele două companii care au depus oferte sunt:  Mercedes-Benz Trucks & Buses Romania SRL și Solaris Bus & Coache Sp. z.o.o.

,,Mercedes și Solaris sunt cei doi producători care au depus oferte pentru furnizarea celor 10 autobuze hibrid, în valoare de peste 13 milioane de lei, care vor intra în flota RAT. Ele sunt achiziționate prin POR, cu o finanțare nerambursabilă de 98% și o contribuție din bugetul local de 2%. Aceasta este ultima achiziție de mijloace de transport în comun pe care Primăria Brașov o are prevăzută pentru acest exercițiu financiar. În acest moment sunt în trafic cele 26 de troleibuze Solaris și 14 autobuze electrice SOR, din cele 68 de autobuze electrice contractate cu firma din Cehia. La acestea se adaugă cele 25 de troleibuze, la care a fost depusă o singură ofertă, de producătorul polonez Solaris,  procedură aflată în etapa de evaluare a ofertei. Mai urmează licitația organizată de MLPDA pentru alte 12 autobuze electrice de 18 metri. Odată cu aceste investiții,  după cum spunea și domnul ministru al Mediului, Costel Alexe, în 2021 Brașovul va fi primul oraș din România în care transportul public va fi complet electric. Dacă luăm în considerare și celelalte investiții în transportul public, benzile dedicate, terminal gară, Park&Ride Bartolomeu, atunci cu siguranță transportul în comun va fi cea mai bună și ecologică soluție pentru a călători prin oraș”, a declarat primarul George Scripcaru.

Trasee pe care vor circula:

– linia 25: Avantgarden – gara Brașov – terminal Poienelor,

– linia 28: Stupini (str. Fundăturii) – Avantgarden – Livada Poștei,

– linia 41: Stupini (str. Lujerului) – Livada Poștei.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.