PNG Brasov se ia la tranta cu Cancescu

PNG Brasov se ia la tranta cu Cancescu

0 259

Astazi, presedintele Consiliului Judetean, Aristotel Cancescu, ar putea anunta decizia luata de forul legislativ judetean in legatura cu Castelul Bran.


Pana atunci, politicienii brasoveni continua sa-si dea cu parerea despre acest subiect. Astfel, PNG Brasov a incercat sa iste o polemica politica pe tema achizitionarii Castelului.


Secretarul executiv al PNG Brasov, Horatiu Braga, acuza conducerea Consiliului de faptul ca daca ramane la decizia cumpararii obiectivului la suma care s-a vehiculat pana acum, de 60 de milioane de euro, acest lucru poate fi privit ca o afacere imobiliara, «din care unii vor sa scoata bani».


Mai mult, Braga sustine ca suma ceruta de proprietari pentru Castelul Bran este cea mai mare din lume pentru un asemenea obiectiv, de aceea intentia CJ de a-l achizitiona nu se justifica. «Cu acesti bani s-ar putea repara toate drumurile judetene sau s-ar putea construi locuinte sociale», a apreciat penegistul. «In plus, mentinerea Castelului Bran in patrimoniul national si in circuitul turistic este datoria Ministerului Culturii, iar nu a administratiei judetene», a continuat acesta.


Raspunzandu-i, Cancescu a declarat ca nu este nimic batut in cuie pana acum. Iar daca se va lua decizia cumpararii Castelului, actiunea va fi facuta in parteneriat cu Ministrul Culturii. «Nu vreau sa intru intr-o polemica pe aceasta tema cu acest domn care este in cautare de voturi», a raspuns Cancescu provocarii lansate de Braga.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.