Pilotul brașovean Dan Gârtofan, alături de copilotul Tudor Mârza, pe locul secund...

Pilotul brașovean Dan Gârtofan, alături de copilotul Tudor Mârza, pe locul secund în Raliul Argeșului

0 242

Raliul Argeșului, prima etapă a noii ediții a Campionatului Național de profil, a rezervat o întrecere desfășurată într-un cadru natural deosebit. Bunăoară, întrecerile celei de-a doua zi a Raliului Argeșului CATENA – Powered by Peugeot 2020, au avut loc exclusiv pe Transfgărășan, de la Barajul Vidraru până la Cabana Capra, cu patru probe speciale. Startul noii ediții a competiției i-a prins pe mulți piloți în criză financiară, declanșată de pandemie, unul dintre aceștia fiind brașoveanul Dan Gârtofan, care a găsit totuși resurse de participare la deschiderea sezonului, în ultimul moment, însă participarea lui și a copilotului Tudor Mârza la celelalte etape este pusă sub semnul întrebării.

Simone Tempestini și Sergiu Itu s-au impus în această primă etapă, după un parcurs perfect, în care au dominat aproapte toată cursa, reușind să fie cei mai rapizi pe cinci din șase speciale. Echipajul Napoca Rally Academy a fost urmat pe podium de brașovenii Dan Gîrtofan și Tudor Mârza, pe Skoda Fabia R5, cei doi înregistrând astfel un început excelent de sezon, în ciuda problemelor financiare.

La bordul superbului Porsche 911 GT3 CUP, Alexandru Pițigoi și Anton Avram au ocupat ultima treaptă a podiumului în clasamentul OPEN și s-au impus în cadrul clasei NAT12. La bordul unui Mitsubishi Lancer EVO IX, Valentin Porcișteanu și Dan Dobre au încheiat pe trei în clasamentul general FIA și sunt câștigători în cadrul clasei RC2N, după un parcurs spectaculos.

În Campionatul Național de Raliuri pentru Vehicule Istorice, Gunther Graef și Bogdan Iancu s-au impus categoric, urmați de Dorin Alexandrescu și Andrei Moțescu pe doi și Andrei Agapian și Mihai Matara pe trei. În Rally2, Emanuel și Denisa Resiga s-au impus fără probleme la debutul cu noua mașină de concurs, fiind urmați pe podium de echipajele George Marinescu / Alex Șimon și Cristi Pesoțchi / Bianca Radu.

Următoarea etapă a Campionatului Național va avea loc luna viitoare și va fi împărțită în două, urmând să incorporeze atât Raliul Brașovului, cât și Raliul Harghitei (17-18 iulie).

D.D.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.