Laszlo Kover: Soros este interfața mașinăriei invizibile a puterii

Laszlo Kover: Soros este interfața mașinăriei invizibile a puterii

0 135

Președintele Parlamentului Ungariei, Laszlo Kover, a vorbit, pe 28 aprilie, într-un interviu pentru o publicație de extremă dreapta din țara sa, despre criticile aduse Ungariei în presa internațională și de mai multe personalități internaționale.
Kover și-a exprimat opinia și depre politicienii din opozitie, de la care au pornit și recentele șicane diplomatice între București și Budapesta pe marginea măștilor de protecție trimise de guvernul Ungar în Transilvania, în timp ce acestea sunt greu de procurat în Ungaria.

Intreviul lui Kover pentru publicația Demokrata a stârnit imediat critici, pentru că președintele parlamentului aproape ca i-a exclus din națiunea ungară pe opozanții guvernului Viktor Orban, l-a atacat din nou e George Soros și a comparat UE cu Al Treilea Reich.
”Laszlo Kover a declarat că eu nu sunt parte din națiunea ungară. Strămoșii voștri m-au exclus din această națiune în 1938, când nici nu eram pe lume. Apoi, ei mi-au ucis și jefuit familia. Da, sunteți niste mici fasciști, antisemiți și chiar psihopați. Nu, eu nu sunt parte din națiunea voastră ungară și nici nu vreau să fiu. Vreau să fiu parte din mica mea națiune ungară, dragă președinte al parlamentului, iar tu nu ai nimic de-a face cu ea”, a scris un cunoscut blogger din Ungaria, preluat de site-ul Hungarian Spectrum.

Ce a spus Kover în interviu de a stârnit o asemenea reacție.
”Discut deseori cu Maria Schmidt, profesoară de istorie. Ea consideră că ceea ce s-a întâmplat în urmă cu 30 de ani a fost o revoluție pașnică. Eu, ca fost participant și încercând să interpretez realist rolul nostru, consider că a fost o mare escrocherie.
La final, ajungem la concluzia că interpretăm lucrurile la fel, însă unul vede jumătatea plină, iar celăltat vede jumătatea goală a paharului. Cred că trebuie să recunoaștem importanța a ceea ce s-a întâmplat atunci, rolul istoric al participanților, faptul că în 1990 am reușit să punem capăt unei ocupații militare și unei dictaturi represive. Mai este adevărat și ca ne-am recâștigat pe de-a întregul suverantitatea națională”.

Criticile internaționale și cele din partea opoziției nu sunt separate. Sunt unul și același lucru. Opoziția liberală din Ungaria este parte a unei rețele globaliste, antinaționale, iar formatorii de opinie vest-europeni își bazează campaniile pe dezinformare și defăimare.
Opoziția nu face parte din națiunea ungară, ei sunt niște agenți ai acestei elite mondiale. Sub acest aspect, ei nu se deosebesc de Matyas Rakosi sau Erno Gero. Singura diferență este că aceștia din urmă eu venit în țară după ce au căpătat experiență la Moscova sau în Spania, pe când primii au venit în țară după o scurtă parctică în Uganda și Afganistan”, s pus Lszlo Kover.

Întrebat despre criticile venite din partea UE și despre posibilitatea excluderii Fidesz din PPE și criticile președintelui PPE, Donald Tusk, Kover a făcut o comparație între situația Germaniei naziste în 1945 și cea a Bruxelles-ului în acest moment. ”Este ca și cum stafful globalist de la Bruxelles stă închis în buncărul lui și nu mai crede în victorie. Și-au dat seama că planul lor de război nu mai funcționează, că pierd poziții importante, că intră treptat în defensivă. Și, din această cauză, își pierd tot mai mult cumpătul, continuă războiul cu orice preț, chiar și cu prețul ruinării Uniunii Europene. Așteaptă arma minune, Wunderwaffe”.

George Soros a donat recent milioane de dolari pentru combaterea epidemiei în Budapesta, însă Kover a fost întrebat despre un presupus atac al lui Soros asupra forintului ungar. ”Trebuie spus că, dacă am fi puși să numim cel mai dezgustător element al capitalismului, acesta ar fi specula. Speculatorii sunt cei care, fără muncă, fără performanță, fără a crea valoare, atacă valoarea produsă de alții. Cel mai bun exemplu este George Soros, pentru care nu este suficient că jefuiește țări și societăți pentru a deveni unul dintre cei mai bogați oameni din lume; nu este suficient că influențează ilegal sistemul internațional.
Pe deasupra, el vrea să fie și marele filantrop, cerând chiar să fie si iubit. Ideea este că el este interfața unei mașinării invizibile a puterii, așa-numitul stat profund prezent peste tot în lume, cel care îi stabilește rolul și lui Soros”.

Întrebat ce anume din viața de până acum nu va mai face parte din ”noua normalitate”, Kover a spus: ”Cred că va dispărea încrederea arogantă și dictatorială care domină acum lumea. Nu permanent, doar pentru o vreme. Reprezentarea materialistă cum că omul e în centrul universului și are posiblități nelimitate se va reduce.
Acum avem un inamic invizibil, un virus despre care nu știm mai nimic. În schimb, s-au cheltuit miliarde de dolari pe propaganda pentru un stat comunist, pentru o ordine mondială ecologistă și pentru adunarea statelor UE într-o federație globalistă”.
Coronavirusul a tras preșul și de sub picioarele Gretei Thunberg. Până acum, toată lumea se uită la această situație fără să înțeleagă nimic, nimeni nu știe nimic. Eu nu aș paria că bunul simit va învinge în final. Cred că se va întâmpla invers.
Până și criza economică este gestionată după vechera logică, iar în momentul în care situația va reveni la normal, totul va redeveni cum a fost. Vom găsi un vaccin și vom aștepta apoi următoarea epidemie, care va fi și mai gravă pentru viața oamenilor și pentru economie”.

Autor: Călin Marchievic
Sursa: Cotidianul.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.