Scandal în învățământ : elevii nu sunt de acord cu școala online...

Scandal în învățământ : elevii nu sunt de acord cu școala online obligatorie; ,,Este discriminare”, spune Consiliului Național al Elevilor

0 200

Ministrul Educației, Monica Anisie, a emis în această săptămână ordinul privind școala online, care prevede, printre altele, că ,,prezența online la cursuri a elevilor și a cadrelor didactice va fi monitorizată de unitățile de învățământ”, iar toate informațiile relevante pentru susținerea și îmbunătățirea accesului la învățare vor fi completate în Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR).

Portalul existent pe educred.ro centralizează platforme de învățare și resurse educaționale deschise, inclusiv tutoriale și alte materiale de învățare destinate formării și susținerii cadrelor didactice.

Reacția elevilor nu a întârziat, un comunicat al Consiliului Național al Elevilor, spunând că este vorba de disriminare, din moment ce nu toți elevii au acces la internet : „Sute de mii de elevi din România nu au acces la instrumente digitale sau la Internet și nu pot participa la cursurile online organizate în perioada pandemiei de COVID-19. Cu toate acestea, Ministerul Educației și Cercetării a aprobat un Ordin de ministru care reglementează obligația elevilor de a lua parte la aceste cursuri. În contextul în care factorii decizionali au eșuat să asigure un cadru legal care să permită în timp util achiziționarea infrastructurii necesare pentru elevi și profesori, considerăm măsura adoptată profund discriminatorie și atragem atenția asupra faptului că ea facilitează comiterea de abuzuri precum folosirea absenței ca mijloc de coerciție”.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla, pentru că a fost emisă și ipoteza, greu de pus în practică totuși, ca și unele examene importante să se desfășoare, în acest an, online. Inspectoratele școlare în colaborare cu unitățile de învățământ și cu autoritățile locale vor identifica soluții pentru asigurarea echipamentelor informatice și a conectării la internet a unităților de învățământ. Toate datele privind desfășurarea procesului de predare-învățare-evaluare online vor fi raportate periodic Ministerului Educației și Cercetării.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.