Mirel Palada – ne înghesuie ca pe vite, spun că importăm lemne,...

Mirel Palada – ne înghesuie ca pe vite, spun că importăm lemne, avem deja un milion de șomeri, dar suntem ,,exportați” ca sclavii

0 186


Au spus că România importă de fapt lemne, nu exportă. Aha. Cum să nu. Dintre zeci de teme măsurate în sondajele recente, problema protejării pădurilor este de departe cea care atrage nivelul cel mai mare de supărare populară. Bifă.
Au închis cimitirele. Dintre toate emoțiile pe care le trăiesc oamenii, iubirea și respectul față de morții dragi este una din cele mai puternice. Bifă.

Au înghesuit oamenii ca pe vite, să-i trimită la muncă afară ca pe sclavi – vezi modelele de contract care deja au început să apară. Dintre toate nevoile pe care oamenii pot să le aibă, respectul și demnitatea sînt printre cele mai importante. Bifă.

Au demis un funcționar public pentru simplul fapt că s-a așezat în genunchi în fața instituției și s-a rugat să trecem cu bine peste această încercare. Dintre toate trăirile pe care oamenii pot să le aibă, credința este una din cele mai puternice. Mai ales acolo, în zona aia mult încercată, în Suceava. Ca să nu mai spunem că e un abuz împotriva împotriva libertății de credință cît casa. În alte țări, reprezentanții publici, inclusiv președinții, se roagă alături de popor. Aici, îi dăm afară și-i persecutăm. Doar ISIS mai persecută în asemenea hal creștinii. Aha. Bifă.

Au deja peste un milion de șomeri. Acuma vor să mărească numărul de șomeri, trimițîndu-i și pe cei de la stat acasă, clamînd o așa-zisă solidaritate libertariană. Aha. Cum să nu. Să moară și ăia, și ăilalții. Ce oximoron frumos: libertarieni cu gura plină de solidaritate. Bifă.
Au o criză economică în față cît casa. Dintre toate soluțiile, evident că o aleg pe-aia pe care au mai ales-o o dată, în 2009: austeritatea. Adică fix o măsură economică pro-ciclică, medicament de-ăla care mai rău te omoară decît să te salveze. În loc să facă precum Polonia, să învețe din greșelile trecute, o iau și ei pe urmele cinicului și bicisnicului de Băsescu. Bifă.
Ce ar mai fi de spus? Nimic. Ghinion. Să vă zvîrcoliți bine.

Cine este Mirel Palada: licențiat în sociologie, la Universitatea din București (1998). Studii superioare neterminate în matematică. Doctorat în Sociologie politică, la SNSPA. Între 2009 și 2016, cadru didactic asociat la SNSPA, unde a predat Sociologie politică studenților la masterul de Comunicare Politică. Mirel Palada. Activitate profesională și mediatică vizibilă în ultimii 10 ani. Fost purtător de cuvânt al guvernului Ponta (2013 – 2015). Inventator de cuvinte și de gesturi controversate.
Practicant de aikido. Shodan aikido aikikai, dojo Itsushin, C.S. Aikibudo București.
I.Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.