Sagunistii au invatat cum “s-o faca legal”

Sagunistii au invatat cum “s-o faca legal”

0 254

Vineri, Sebastian Bodu, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, si-a continuat itineriariul prin tara, cu o halta la Brasov, in cadrul campaniei, cu nume atragator pentru tineri, «S-o facem legal!»,.


Locul de popas a fost Colegiul National “Andrei Saguna”, unde Bodu le-a tinut elevilor o prelegere pe teme de fiscalitate.


Cei peste 200 de liceenii au avut astfel ocazia sa afle cu ce se ocupa A.N.A.F. si ce se ascunde in spatele unor notiuni precum impozite si taxe, evaziune fiscala si economie subterana, cote de impunere si paradisuri fiscale.


?


Cu un limbaj destul de accesibil, fara a folosi termeni foarte tehnici, Sebastian Bodu a reusit sa starneasca interesul si curiozitatea tinerilor.


?


Elevii s-au aratat interesati mai mult de prevederile Codulului Fiscal, consecintele aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, securizarea frontierelor, impozitarea anumitor categorii de venituri (premii, burse, donatii) sau fondurile alocate organizatiilor de tineret. Alte probleme luate in discutie pe parcursul dialogului s-au referit la: existenta avantajelor fiscale pentru anumite categorii de contribuabili; cuantificarea economiei subterane; impozitarea anumitor categorii fiscale: donatii, avantaje in natura, veniturile fotbalistilor; modalitati de combatere a coruptiei; stergerea datoriilor la societatile care intra in faliment; taxa de inmatriculare, aplicabila dupa 1 ianuarie 2007; motivele introducerii acesteia.


?


„A fost o atmosfera foarte buna, iar elevii au avut o reactie extraordinara. Am fost placut impresionat de cunostintele economice ale elevilor si interesul pe care il acorda acestui domeniu. Am vazut ca aveau notiuni economice precum profit, cheltuieli, venituri. Nu stiau exact care este diferenta dintre evaziune fiscala si rau-platnici, dar au inteles foarte repede despre ce e vorba”, a spus Bodu.


?


El a precizat ca ANAF, in colaborare cu Ministerul Educatiei si Cercetarii, intentioneaza sa lanseze „Ghidul viitorului contribuabil” care sa fie prezentat elevilor de liceu, in special in cadrul orelor de dirigentie, fie de catre profesorii titulari ai orelor de dirigentie, fie de catre reprezentanti ai Fiscului local.


In cadrul Campaniei de educatie civico-fiscala, seful ANAF a mai sustinut cursuri in fata elevilor din Constanta, Cluj, Iasi, Sibiu si Craiova, urmand ca in viitorul apropiat sa ajunga in Timisoara, Arad, Ploiesti si Bucuresti.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.