Omenie! Cămătarii nu-și mai bat datornicii. Biserica și-a suspendat cutia milei!

Omenie! Cămătarii nu-și mai bat datornicii. Biserica și-a suspendat cutia milei!

0 417

Deși în emisiunea ,,O Tempora, o Mores” unde am participat alături de colegii Dan Vâju, Alexandru Petrescu și Libiu Mateescu, anterior menționații au susținut că această pandemie va scoate tot ceea ce este mai rău din ființa umană, iată realitatea ne contrazice.

Pe surse sigure am aflat că în momente de criză umanitatea și solidaritatea nu dispar. Astfel, clanurile de cămătari și-au suspendat activitatea pe o perioadă determinată, dar fără dobânzi. ,,Dacă statul care ne fură pe toți și-a blocat activitățile noi am decis să devenim iconolaști și două luni să ne suspendăm activitatea din spirit de solidaritate. Știm că se vorbește urât la adresa noastră, dar voi, stimați concetățeni, când ați trecut ultima dată pe la ANAF?” ne-a declarat purtătorul de cuvânt al intelopilor în timp ce bătea un datornic cu ,,Fenomenologia spiritului” al lui Heghel. Noroc că era interlop creștin că altfel îl bătea cu Capitalul lui Marx. 1000 de pagini. Cărămidă de cărămidă, ce mai.

Totuși, după ce am discutat în particular cu un grup de cetățeni care și-au pierdut câteva degete, au avut oase rupte pentru că nu și-au plătit la timp datoriile aceștia ne-au declarat că ,,Interlopii au totuși o dimensiune umană. Ai o datorie, ai pierdut un deget. Ai mai multe ți se rupe o mână. La cei de la ANAF li se rupe de tine și te rup de tot și pentru datorii imaginare, ceea ce în lumea sobră a interlopilor nu se întâmplă! Gândiți-vă că aștia ne cer bani ca să declarăm practic că nu avem bani”.

Bine, din spirit de solidaritate datornicii au promis că-și dau singuri două palme pe zi principial și postează imaginile pe tiwiter și facebook.

Pe de altă parte se așteaptă un nou 10 august al popilor după ce Biserica a închis cutia milei. Mai mulți reprezentanți ai instituției amintite și-au parcat mercedesurile sau beenveurile în intersecții sperând ca trecătorii să le lase una de un leu pe scaunul din piele de nurcă din față. Disperarea pare a cuprinde această castă, dar atâta timp cât prea fericitul general Daniel își poartă crucea de cinci kile de aur, nici simpli mitropoliți sau arhiepiscopi nu au ce face, se supun perioadei de criză, deși surse neconfirmate spun că se tăvălesc de jale în propriile veșmite achiziționate de la târgul de modă de la Milano. Bine, cu excepția celor care se tăvălesc cu seminariștii.

Oricum, umanitate, nu cum susțineai tu domnule Matescu în emisiune. Vedeți Gazeta Brasovului March 14 at 12:51 PM.

P.S acest articol este un pamflet și trebui tratat ca atare. Îmi cer scuze față de cititori care în mod cert sunt mai inteligenți ca mine, dovadă cu scriu aberații, dar în general imbecilizarea atinge cote alarmante!

Pandemie, bă!
Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.