Se confirmă, Iohannes a mințit – au fost mai multe nominalizări de...

Se confirmă, Iohannes a mințit – au fost mai multe nominalizări de premier!!

0 205

Desigur, criza din sanatate, pusă sub presiunea coronavirusului și mai nou starea de „urgență” abate atenția de la episoul nominalizării premierului. Pentru a „simplifica” operațiunea și împingerea în față a lui OrBan, la Cotroceni, s-a mințit în legătură cu numărul de nominalizări. USR, aduce acuzatii dure: Iohannis A MINTIT cand a spus ca nu a primit alta propunere de premier. USR si Pro Romania ii propusesera pe Ciolos si Arafat.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că l-a desemnat pe Ludovic Orban pentru funcţia de premier, acesta fiind singura propunere formulată în cadrul consultărilor prin telefon cu partidele. USR şi Pro România anunţă însă că au propus alţi premieri.
Ce spune Cristian Ghinea:
„Încerc să înțeleg de ce simte nevoia Președintele să se spele pe mâini, zicând că nu a primit nici o altă propunere de premier decât Orban. Asta e o minciună.
De fapt, el a spus delegației USR că îl va numi pe Orban. Delegația USR a spus: noi voiam să vi-l propunem pe Dacian Cioloș, credem că Ludovic Orban nu mai este credibil, dar vom vota pentru că este nevoie de un guvern stabil.
Ceva similar a zis și Ponta (care a publicat înregistrarea cu ce a zis el, doar că numele era Arafat).
Din context se deduce că și pe Ponta îl anunțase Iohannis că îl pune pe Orban. De aici, să zici că nu ai primit altă propunere e 1. Minciună și 2. Dorința de a se spăla pe mâini.
Acest gen de machiaverlîc de PR în care Iohannis trebuie să pară cumva altfel și toți ceilalți proști și meschini nu poate continua. Un mic test al realității. Dacă tot suntem aici, hai să vă povestesc ceva. Era dupa ce căzuse guvernul Tudose. Doi ani de lupte în Parlament și în stradă și mingea era înapoi la Președinte. Dragnea putea fi out.În conducerea USR am decis să facem propunere de premier și am transmis la Cotroceni.A venit înapoi informal rugămintea să nu facem propunere, că Președintele nu vrea să fie nevoit să ne refuze.Am dedus că o avea un plan – scăpăm de Dragnea, asta vrem, nu?Președintele avea puterea de a NU numi un alt premier PSD, după ce Dragnea dăduse doi premieri PSD jos. Acum lucra la schemă, să nu îl încurcăm cu o propunere.Două ore mai târziu se anunță că Președintele iese la declarații.Dăm drumul la TV – eram în ședința conducerii.Președintele iese și anunță că… mai acordă o șansă PSD și o numește pe Dăncilă.
Am dat un comunicat de presă în care spuneam că regretăm că a dat mingea înapoi la PSD și la Dragnea. Prima (și una dintre puținele) comunicări USR critice la adresa lui Iohannis).
A doua zi, Președintele transmite presei că nu… a primit nici un nume de premier în afară de Dăncilă. Comentatorii ne-au călcat în picioare că de ce nu am făcut propunere de premier. Ce să le zici? Că am crezut că avem un partener în Președinte și ne-a dus de nas? Că părea că are un plan și a lăsat în offside și USR și PNL? Și, mai ales, nu credea nimeni gradul de cinism. Noi învățam politica, the hard way.
Câtă vreme Iohannis a părut singura pavăză în calea PSD, acest gen de manevră politică i s-a tot iertat. Azi, când el e la cârmă, îl vedem așa cum este. Eu personal am fost șocat la acel moment, la ambele faze, și la „mai dau o șansă PSD” și la „nu am primit altă propunere”.

Azi joacă aceeași carte. Dar acum nu mai tăcem. Praful de stele, cum a zis Dan Barna, s-a dus. Domnule Iohannis, ați propus singur numele lui Orban. Și chiar și așa, tot vi s-au propus alte nume. Chiar nu e momentul de miuță politică. USR va vota pentru că țara are nevoie de un guvern cu toate puterile de intervenție. Dar nu mai acceptăm jocuri de PR ieftin.Parteneriatele politice se pot baza pe onestitate, nu pe jocul la off-side.”
„În contextul crizei fără precedent, USR va vota pentru învestirea unui guvern stabil, chiar dacă avem reţineri serioase faţă de formula propusă unilateral de preşedinte. Aşa cum am afirmat repetat, în acest moment este nevoie urgentă de stabilitate şi de un guvern care poate legifera la necesitate”, a afirmat Cătălin Drulă.

Senatorul Pro România Adrian Ţuţuianu a apreciat vineri că decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a-l desemna premier pe Ludovic Orban este „o soluţie proastă”.
„Este o soluţie proastă. Se pare că preşedintele României nu a înţeles situaţia dificilă în care se află România astăzi şi faptul că e nevoie de specialişti. De aceea, Pro România l-a propus pe Raed Arafat prim-ministru, pentru că prioritatea este grija faţă de sănătatea publică”, a afirmat Ţuţuianu pentru AGERPRES.
El a spus că parlamentarii Pro România urmează să ia o hotărâre privind votul de la învestirea noului Guvern Orban. „Ne vom sfătui ce avem de făcut şi vom comunica, că nu am luat o decizie”, a spus Ţuţuianu.

Sursa: ph-online.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.