După criza politică, autorii, Iohannis și OrBan fanță-n față la… depunere de...

După criza politică, autorii, Iohannis și OrBan fanță-n față la… depunere de jurământ!

0 112

Guvernul propus de premierul desemnat, Ludovic Orban, a fost învestit sâmbătă de Parlament.
Au votat „pentru” învestirea Cabinetului Orban 286 de deputaţi şi senatori, iar 23 au fost „împotrivă”.
Au fost prezenţi 310 parlamentari, iar 309 şi-au exprimat votul.

Numărul total de voturi valabil exprimate – 309, din care voturi
* pentru acordarea încrederii Guvernului – 286, voturi
* contra acordării încrederii Guvernului – 23;
* nicio abţinere.

Potrivit prevederilor articolului 103, alineatul 3 din Constituţia României republicată, Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, minimum 233 voturi „pentru”.
Ca urmare a faptului că, din totalul de 465 deputaţi şi senatori, 286 au votat pentru acordarea votului de încredere, se constată că este întrunită majoritatea de voturi cerute de Constituţie pentru ca Parlamentul României să acorde încredere Guvernului, programului şi listei acestuia”, a anunţat secretarul Camerei Deputaţilor, Dragoş Zisopol, în plenul reunit al Parlamentului.
Uite așa o criză provocată de Binomul Iohannes&OrBna a juns la Guvernul OrBan 3 care nu putea trece fără voturile social-democraților. Practic s-a parcurs drumul de la un blat politic la o situație de criză care a anulat complet Strategia iohanist-liberală a alegerilor anticipate.
Klaus Iohannis a și semnat decretul (trimis la publicare) pentru numirea Guvernului. Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a membrilor Guvernului va avea loc sâmbătă, la ora 18:00, la Palatul Cotroceni.

Parlamentul se suspendă o săptămână din cauza coronavirusului. Toate activitățile se desfășoară online

Parlamentul României își suspendă activitatea pentru o săptămână, cu posibilitatea de prelungire, în contextul crizei generate de coronavirus, a declarat pentru Mediafax, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.
Activitățile vor fi, însă, desfășurate în mediul online, atât timp cât este posibil, subliniază Marcel Ciolacu.
Mai mulți parlamentari sunt autoizolați la domiciliu, iar senatorul PNL Vergil Chițac a fost diagnosticat deja cu noul virus Covid-19. Aleșii au fost prezenți sâmbătă dimineață la audierea miniștrilor desemnați și la votul de învestire a Guvernului Orban.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.