Se reface stânga social-liberală? La orizont o alianță PSD cu Pro România...

Se reface stânga social-liberală? La orizont o alianță PSD cu Pro România și ALDE

0 136

PSD este deschis pentru o alianță electorală cu Pro România și ALDE pentru alegerile locale și parlamentare.
Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, a declarat că sunt multe organizații ale partidului care vor alianțe cu partidele lui Ponta și Tăriceanu.
„Eu doresc o reîntregire a stângii. Am declarat acest lucru, am făcut anumiți pași. Am dat o decizie în interiorul partidului, fiecare organizație județeană să decidă ce alianță face. Sunt multe care vor alianță cu Pro România. Nu vă ascund că ieri am avut o discuție cu dl Ponta.
Încercăm să depășim anumite momente. Mâna întinsă din partea PSD e una reală. Decizia îi aparține dlui Ponta (…) Nu excludem o alianță și cu ALDE”,
a spus Ciolacu, într-un interviu pentru DCnews.ro.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

PSD va propune un premier dacă Guvernul Cîțu va pica la vot

Parlamentarii PSD vor fi prezenți în sala de plen și vor vota împotriva Guvernului Cîțu, a declarat la RFI senatorul Lucian Romașcanu. El precizează că social-democrații ar putea face o propunere de premier, dacă pică la vot Cabinetul Cîțu.
Lucian Romașcanu spune că parlamentarii PSD vor vota împotriva Guvernului Cîțu: ”Vom merge în sală, vom vota împotrivă, pentru că nu credem că domnul Cîțu e ce trebuie, dar în același timp este o nevoie acută de Guvern stabil în țară, având în vedere ceea ce se întâmplă și sper ca acest lucru să-i facă pe colegii de la PNL să-și negocieze, așa cum au făcut-o când l-au pus și pe Orban prima oară, să-și negocieze acea majoritate care să le treacă Guvernul”.
Romașcanu a adăugat că PSD ar putea propune un premier, în cazul în care Guvernul Cîțu va pica la vot: ”Este destul de probabil, având în vedere conjunctura politică și nevoia de stabilitate”.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.