Au fost confirmate în România două noi cazuri de infectare cu coronavirus

Au fost confirmate în România două noi cazuri de infectare cu coronavirus

0 167

Două noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate în România, au după cum au anunţat autorităţile de la Bucureşti.

Este vorba despre un bărbat de 45 de ani din Maramureş şi despre o femeie de 38 de ani din Timiş, care au călătorit recent în Italia. ,,Tratăm două infecţii respiratorii: femeia care are o tuse seacă, iar bărbatul, care este mai bine decât în urmă cu o zi şi care îşi vor urma tratamentul. Nu este cazul să ne gândim la epidemie sau să ne gândim la închiderea graniţelor sau la ce discuţii mai sunt. Nu! Tratăm nişte infecţii respiratorii”, a precizat Tătaru

Cele două persoane sunt internate la Cluj-Napoca şi la Timişoara. Autorităţile vor efectua acum anchetele epidemiologice, pentru a fi identificate persoanele care au intrat în contact cu cei doi bolnavi de coronavirus. Acest lucru este necesar pentru a putea testa şi izola persoanele respective.

Pe de altă parte, Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetăţenilor români care se află sau intenţionează să călătorească în străinătate să se informeze din timp cu privire la măsurile dispuse de autorităţile din ţara de destinaţie sau de tranzit, în contextul demersurilor de gestionare şi limitare a răspândirii infecţiei cu COVID-19.

Sunt disponibile informaţii pe pagina de internet a ministerului, la secţiunile „Alerte de călătorie” şi „Informaţii actualizate – COVID-19”.

Date actualizate cu privire la statele afectate de infecţie sunt disponibile şi pe pagina de internet a Centrului European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.