Haos la Predeal. Fără primar, fără viceprimar fără Consiliu Local şi fără…...

Haos la Predeal. Fără primar, fără viceprimar fără Consiliu Local şi fără… salarii pentru funcţionari

0 177

Prefectul judeţului, Cătălin Văsii a declarat ieri că a emis şi ordinul de încetare a mandatului de consilier local şi, implicit, de viceprimar Fleşieru. „Indiferent de data emiterii ordinului de prefect, conform Codului administrativ, mandatul încetează începând cu data emiterii sentinţei judecătoreşti definitive”, a declarat ieri Văsii. Reamintim că viceprimarului cu atribuţii de primar al oraşului Predeal, Sebastian-Constantin Fleşieru, a fost condamnat pentru conducerea sub influenţa alcoolului. Condamnare  a fost pronunţată de Curtea de Apel Braşov în 29 ianuarie şi este definitivă.

Şi Consiliul Local este în curs de dizolvare

Din păcate pentru funcţionarii din Predeal, aceştia ajung în situaţia paradoxală de a nu-şi putea primi salariile pentru că localitatea nu are primar, viceprimar iar Consiliul Local este în curs de dizolvare. Problemele legale ţin şi de dizolvarea Consiliului Local, care a fost începută în instanţă de Prefectura Braşov încă de anul trecut, însă dosarul nu a fost soluţionat de instanţă. „În momentul de faţă, dacă e să privim ad litteram situaţia, Consiliul Local nu este dizolvat. Competenţa a fost declinată de Curtea de apel Braşov către Tribunalul Braşov. Sper să avem un termen cât mai scurt, iar în momentul în care Consiliul Local Predeal va fi oficial dizolvat, secretarul general al unităţii teritorial administrative va avea şi atribuţii de ordonator principal de credite. Practic, până nu se dizolvă Consiliul Local, secretarul general al Predealului nu poate semna documentele de plată”, a declarat Văsii.

Bani ar fi, modalităţi legale de plată nu prea!

Totodată, reprezentantul Guvernului în teritoriu a anunţat că „am făcut demersuri la Trezoreria statului pentru a debloca sumele necesare plăţii salariilor, a drepturilor băneşti ale asistenţilor sociali şi pentru efectuarea plăţilor curente de întreţinere, având ca ordonator principal de credite secretarul general al unităţii administrativ teritoriale. Au fost nişte discuţii, iar acum aşteptăm un răspuns”.

Prefectul a mai precizat că, pentru deblocarea acestei situaţii s-a încercat şi altă variantă. „Noi am luat în considerare prevederile Codului fiscal şi are Codului administrativ, luând în considerare faptul că există posibilitatea ca secretarul general al localităţii să fie ordonator principal de credite şi dacă unitatea teritorial administrativă este în proces de dizolvare. Din punctul nostru de vedere, Consiliul Local este dizolvat şi nefuncţional. Forul deliberativ local este în proces de dizolvare, rămâne doar ca acest fapt să fie constata de instanţă. Consiliul Local Predeal nu mai funcţionează de foarte mult timp, astfel că sunt întrunite toate condiţiile pentru dizolvarea lui. În primul rând, nu s-a întrunit timp de două luni consecutive, aşa cum prevede legislaţia şi, mai mult decât atât, mai mulţi consilieri şi-au dat demisia”, a mai explicat Văsii.

Până atunci oamenii aşteaptă să se lămurească înbârligătura dintre politicieni incompetenţi, rivalităţi stupide şi chichiţe legale.

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.