Președintele C.J. Harghita: Este clar că în România bunul Dumnezeu îi discriminează...

Președintele C.J. Harghita: Este clar că în România bunul Dumnezeu îi discriminează pe maghiari!

0 157

Referindu-se la inundaţiile din Valea Rece, dl Borboly, presedintele C.J. Harghita consideră că „încetul cu încetul trebuie să ajungem la concluzia că autorităţile discriminează localităţile formate preponderent din locuitori de etnie maghiară, de parcă judeţul Harghita nu ar face parte din această ţară”. Prin urmare, solicită o anchetă internă la… Administraţia Bazinală de Apă Siret şi eventuala demitere a directorului. Mă rog, nimic de zis despre … anchetă şi demitere, e dreptul oricărei autorităţi a Statului, (cum este C.J.Harghita !)să ceară aceste lucruri … dacă are argumente. Atata doar că invocarea discriminării e tare trasă de păr. 

Dacă aşa judecăm, păi atunci locuitorii din nordul judeţului Harghita ar trebui să ceară de trei ori în fiecare zi demisia presedintelui Borboly, pentru că în trei mandate complete n-a fost capabil să rezolve decât un singur drum judeţean din zonă, locuitorii români fiind clar discriminaţi pe criteriu etnic din moment ce în zonele locuite de maghiari au ajuns să se modernizeze artere folosite în principal pentru loisir şi care nu au un rol economic ori social semnificativ.

 In ultima vreme logica dlui presedinte Borboly mă dă de-a berbeleacul. Care va să zică locuitorii Luncilor nu sunt inundaţi deoarece stau între doi versanţi abrupţi , beliţi de pădure, ci pentru că sunt maghiari, motiv pentru care apa nu o ia sus ,spre vârful dealului , să treacă la… românii din Moldova, ci curge în jos, iar Administraţia Bazinală Siret nu are nimic de zis ori de făcut împotriva gravitaţiei. 
Dacă tot a trimis plângeri peste tot în Europa, îl întreb pe dl preşedinte al C.J.Harghita dacă e adevarat ca a scris cumva şi la Vatican, la singura persoană infailibilă: e evident că locuitorii maghiari nu sunt  discriminaţi doar pe criteriu etnic, ci şi religios, din moment ce  peste Ghimeşul catolic ploua cu găleata, iar la Craiova ortodoxă era soare.

La Timişoara , de ce credeţi că a fost aproape inundat oraşul într-o seară? Simplu, pentru că şi acolo locuiesc maghiari. Ca să nu mai spunem că, dovedit, doar la Şumuleu a plouat la vizita Papei, in vreme ce la Iaşi şi Blaj era un timp foarte plăcut.
Este clar că bunul Dumnezeu îi discriminează pe maghiari, iar marele gânditor din Harghita, care în aproape fiecare zi scoate din pălărie soluţii geniale pentru toate problemele României, nu poate în acest caz să dea vina pe Bucureşti. Asta da durere de cap!

M. GROZA (Informatia Harghitei)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.