Violeta Alexandru, UMILITĂ de liftieră! Un sfat: Dă-te, în… alte lifturi!

Violeta Alexandru, UMILITĂ de liftieră! Un sfat: Dă-te, în… alte lifturi!

0 199

Una dintre cele mai controversate figuri din guvernul Orban, Violeta Alexandru, poreclita (madam ong) s-ar face vinovată de una sau mai multe infracțiuni în cazul scandalului ”liftiera”.
Concret, ministrul a comis un abuz în serviciu atât prin impunerea voinței sale – exprimată ostentativ –  unei firme private, rezultatul fiind demiterea unei angajate a respectivului agent economic.A doua formă de abuz este aplicarea unei decizii de renunțare la un post din schemă fără a fi supus o formulă de restructurare aprobării în minister; în plus, dispariția postului în cauză afectează securitatea celor care se deplasează cu liftul – mai ales că au avut loc incidente în timpul utilizării.
Alt aspect este avantajul politic și de imagine căutat evident de ministru prin acesta intervenție asupra unei firme private și prin promovarea demiterii liftierei, în mass media și pe rețelele de socializare.Sa mai adaugam  alt aspect cu sens penal, subliniat de mai mulți analiști, ar putea fi șantajarea firmei cu anularea contractului de mentenanță dacă nu se reziliază contractul liftierei.
Cu alte cuvinte, un demers populist se poate transforma în avalanșa care mătură un ministru controversat – impus de Iohannis, după unele surse.
Fostul ministru, Lia Olguța Vasilescu a comentat că ministrul ”nu are nicio bază legală”.
Situația e foarte clară și e următoarea: Doamna ministru s-a lăudat pe Facebook că a concediat liftiera, fără să se intereseze măcar dacă este angajata ministerului – e abuz în serviciu clar!” .

Participarea premierului Ludovic Orban la preluarea mandatului de ministru al muncii și protecției sociale de către Victoria Violeta Alexandru

Fostul ministru al Muncii spune răspicat: ”Să ceri unei firme private să dea afară un cetățean doar pentru că ai apucat tu să anunți pe Facebook că l-ai concediat, fără să ai acel drept, mi se pare mai mult decât  clar”.
O dovadă a abuzului este chiar mărturia liftierei.
Iată ce a spus liftiera Elena la Realitatea T.V.:  ”Ei (firma privată angajatoare) au primit telefon de la Ministerul Muncii. Au zis să plec pentru că doamna ministru nu vrea să mă mai vadă în lift”.

Cert este că, în fața probelor și argumentelor, dar și a reacției opiniei publice, ministrul Muncii a ajuns  la un pas de demitere. Altă cale este greu de întrevăzut. „Madam ong” s-a comportat mai rau decat un secretar p.c.r. pe vremuri 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.