Ialomiţianu a propus o soluţie Primăriei pentru Finanţarea Aeroportului

Ialomiţianu a propus o soluţie Primăriei pentru Finanţarea Aeroportului

0 186

Fostul ministru al Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a propus o soluţie legală prin care Primăria Braşov s-ar putea implica financiar în proiectul aeroportului de la Ghimbav.

Soluţia, precum şi solicitarea de finanţare din partea Primăriei Braşov pentru acest obiectiv a fost depusă ieri în scris la sediul Primăriei, fiind însoţită şi de semnăturile de susţinere a saisprezece asociaţii şi uniuni din Braşov, precum şi patru asociaţii patronale naţionale.
În contextul în care în prezent se întocmeşte proiectul de buget al Braşovului aferent anului 2020, fostul ministru a propus ca pentru capitolul aeroport, municipalitatea braşoveană să prevadă o alocare de 50 de milioane de lei.

Acesta a precizat că în conformitate cu prevederile Legii 273/2006 privind Finanţele Publice Locale există această posibilitate. „La articolul 35 din această lege, se precizează faptul că există posibilitatea ca unităţile administrativ teritoriale să finanţeze din bugetele proprii lucrări de investiţii realizate în comun (colaborare)”, a explicat Ialomiţianu.
Proiectul de buget ar urma să fie dezbătut public şi să fie adoptat apoi în plenul Consilului Local. Consiliul Local şi Consiliul Judeţean Braşov au votat încă din 2015 o asociere de principiu pentru realizarea obiectivului aeroportului. De altfel, şi Consiliul Judeţean Covasna şi Primăria Sfântu Gheorghe s-au raliat în această asociere, promiţând alocarea a câte trei milioane de euro pentru acest proiect, dar numai în ultima etapă de finalizare.

La ieşirea din Primărie Ialomiţeanu a declarat că: ,,Astazi am facut ceea ce am promis miilor de brasoveni. Am solicitat in scris Primarului Municipiului Brasov si Consiliului Local Braşov să aloce cel putin 50 milioane lei construirii aeroportului Brasov din bugetul Primariei Municipiului Brasov. In acest demers sunt sustinut de 20 de asociatii din care patru asociaţii de la nivel naţional. Brasovenii doresc să contribuie financiar la realizarea aeroportului din impozitele si taxele pe care le platesc către bugetul Primăriei Municipiului Brasov.

Am facut acest lucru alaturi de doua generatii prezente astazi lângă mine şi anume tineri şi seniori având obligaţia să construim astăzi pentru generaţia viitoare şi pentru Braşovul de mâine„.

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.